Mike Smith ei kaalu Arizonast lahkumist

Kui Arizona Coyotesi kapten Shane Doan on võidusoovide tõttu klubivahetusele vihjanud, siis esiväravavaht Mike Smith plaanib liiga põhjas virelevas klubis edasi püsida. Lootuseks see, et üks aeg hakkab hiljutine läänekonverentsi finalist uuesti tõusma.

(foto: zimbio.com)
Coyotes oli pärast 2012. aastal konverentsi finaalis käimist veel paaril hooajal playoffidele üsna lähedal, aga viimasel ajal on rahulikult liiga tagumises otsas kulgetud. Pärast läinud suve võis eeldata uue tõusu algust, aga nii pole siiski läinud. Hooaeg jätkub pärast Tähtede mängu pausi 29. kohalt. Karikamängud on 15 punkti kaugusel.

"Ilmselgelt soovivad kõik võita, playoffidesse pääseda ning olla konkurentsivõimeline meeskond ja mina pole erinev," kommenteeris eksmaailmameister ja olümpiavõitja nädalavahetusel oma tulevikku. "Soovin enne karjääri lõppu olla seisus, kus on võimalik võita, aga arvan, et liigume õiges suunas. Asjad võivad siin kiirelt muutuda. Tahan selles mängida suurt rolli."

Märtsis 35-aastaseks saav väravavaht on lepinguga, milles klubivahetusest keeldumise õigus, seotud kuni ülejärgmise hooaja lõpuni. Omapoolt on ta tänavu kõik andnud selleks, et koiotid uuesti konkurentsivõimelised oleksid. Tema tõrjete efektiivsus 91.7% on parim alates 2012. aasta ilusatest hetkedest. Seejuures on tema tasakaalus mängimise tõrjed isegi 92.5%, mis parem näitaja näiteks Cory Schneiderist (91.7%), Tuukka Raskist (92.1%) ja John Gibsonist (92.4%).

Smithist ei kavatse loobuda ka klubi peamänedžer John Chayka, kes nimetas teda meeskonna võtmefiguuriks. Omavahelised suhted tunduvad tugevana isegi pärast kriitikat täis intervjuud, mis Smith kuu keskel andis (videos alates 0:20'st).


Kommentaarid