Suureskoorilise mängu võit viis Blue Jacketsi tagasi liiga tippu

Mitmete pööraste skooridega nädal sai otseloomulikult ka väravaterohke lõpu. Selle eest hoolitsesid pühapäeval Ottawa Senators ja Columbus Blue Jackets. Lisaajal 7-6 tulemusega võidutsenud Blue Jackets kerkis tänu sellele tagasi liigatabeli tippu.

(foto: Fred Chartrand/The Canadian Press)
John Tortorella meeskond võidutses tänavuse hooaja komeedi Cam Atkinsoni mängu teisest väravast. 27-aastasel jänkil on nüüd kokku kirjas 23 kolli ja vaid Sidney Crosbyl (28) ning Jeff Carteril (24) on väravaid rohkem.


Atkinsoni esimene viis jakid viimase kolmandiku keskel 6-5 ette. Meeskonnad vahetasid väravaid kuni 3-3 seisuni ning pärast seda mängis Senators endale viimaseks kolmandikuks välja pealtnäha mugava 5-3 eduseisu. Kaks tulid nii Zack Smithilt kui Mike Hoffmanilt.

Kodumeeskonna mugavustunne kadus aga kiirelt. Lukaš Sedlak ja Matt Calvert meisterdasid viimase kolmandiku alguses vähem kui kahe ja poole minutiga kaks väravat.

22. kohtumist järjest senaatorite puuri valvanud Mike Condoni tõrjete efektiivsuseks oli lõpuks vaid 75.9%. Kirja jäi 22 tõrjet. Teises väravas olid Joonas Korpisalo numbriteks vastavalt 82.4% ja 28.

Senatorsi aitas lisaajale karjääri 500. mängus osalenud Kyle Turris, kes tegi 7:21 enne normaalaja lõppu ülekaalust 6-6.


68 punkti peale tõusnud Jackets ei saa liidrikohta üksi nautida. Washington Capitalsil on koos sama palju punkte. Senators on 55 silmaga Atlandi divisjonis teine ning võib kolme vähem peetud mängu juures unistada isegi Montreal Canadiensi (63 punkti) püüdmisest.

Teised kohtumised

Detroit Red Wings 0 - 1 (LA) New York Rangers (tipphetked)

21 tõrjega hooaja teise nullimänguni jõudnud Henrik Lundqvistist sai liiga ajaloos esimene puurivaht, kes kõigil oma esimesel 12 hooajal kirja saanud vähemalt 20 võitu. Võiduvärav tuli lisaaja 2. minuti lõpus J.T. Millerilt. Red Wings sai Niklas Kronwalli koosseisu tagasi, kuid kaotas mängu käigus Thomas Vaneki.

Pittsburgh Penguins 5 - 1 Boston Bruins (tipphetked)

Bruinsile koguneb peavalu aina juurde ja mitte ainult ülekantud tähenduses. Viiest väravast kaks lasknud Tuukka Rask lahkus kohtumise keskel mängust, tuues põhjuseks migreenihoo. Sidney Crosby lustis 1+2'ga. 2+1 kirja saanud Conor Shearyl on viimasest üheksast mängust kirjas üheksa väravat ja 13 punkti. 44 tõrjega lõpetanud Matt Murray püstitas sellega uue karjääri rekordi.

New York Islanders 2 - 3 (LA) Philadelphia Flyers (tipphetked)

Flyers jõudis lähedale 10. järjestikusele võõrsilmängu kaotusele, kui 0-2 auku jäädi, aga lõpuks õnnestus kodust eemal siiski üle pika aja võita. Pärast John Tavarese suurepärase võimaluse luhtumist otsustas lisaajal asja Claude Giroux.

Chicago Blackhawks 4 - 2 Vancouver Canucks (tipphetked)

Blackhawks mängis tulega ja andis viimase perioodi alguses vähem kui minutiga ära kaheväravalise eduseisu, kuid omakorda kolmandiku lõpu väravatega saadi ikkagi võit kätte. Võiduvärava teinud Jonathan Toews oli 1+3'ga osaline kõigis oma meeskonna tabamustes. 31 tõrjega lõpetanud Ryan Miller kaotas viimati normaalajaga enne jõulupausi.

Minnesota Wild 2 - 4 Nashville Predators (tipphetked)

Külalised võidutsesid pärast avakolmandiku 0-2 kaotust. Kolm väravat tehti viimasel perioodil ning kaks neist tulid Filip Forsbergilt. Ryan Johansen lõpetas 1+2'ga. Peter Laviolette'ist sai liiga ajaloo 25. peatreener, kes 500 võiduni jõudnud. Wild mängis haigestunud Mikko Koivuta ning andis Devan Dubnykile puhkust.

Kommentaarid