13 ja reede osutus Leafsi jaoks esimest korda õnnelikuks

Eile oli kurjakuulutav kuupäev 13 ja reede, mis tavainimeste jaoks enamjaolt suures plaanis tegelikult midagi erilist ei tähendagi, aga Toronto Maple Leafsi jaoks on tegu olnud tõepoolest omamoodi neetud päevaga. Meeskond polnud enne eilset sel kuupäeval kunagi võitnud.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Leafs sattus põhiturniiri raames kurjal päeval mängima kuuendat korda. Viie varasema kaotuse jooksul oli meeskond endale lasknud 27 väravat ja teinud ise vaid 11. Seekord läks aga kõik vastupidiselt. New York Rangersist oldi võõrsil üle 4-2.

Puhkenädalalt mängule tulnud meeskond raputas kiirelt rooste maha, kui skoor oli avatud viie minutiga ning esimese perioodi järgselt juhiti 2-0. Väravad tulid William Nylanderilt ja James van Riemsdykilt, kes oli täpne ülekaalust.

Just ülekaalu väravad otsustasid lõpuks kohtumise saatuse. Connor Carrick pani külaliste poolelt viimasel kolmandikul veel ühe, samas kui Rangers jäi kuue üritusega nulli peale. Mike Babcocki hoolealustel on nüüd neli mängu järjest vähemalt kaks ülekaalu väravat kirjas. Hooajal 1992/93 püstitatud klubi rekordist on vaid üks mäng puudu.

Rick Nashi ühelt järjekordselt vigastuspausilt tagasi saanud Rangers suutis teise kolmandiku keskel Chris Kreideri väravast vahe korra ühe peale tagasi tõmmata, kuid üsna kiirelt vastas sellele Connor Brown. Tema tabamus on Leafsile esimest korda alates hooajast 2008/09 andnud kolm vähemalt kümne väravaga kollanokka.

Samuti puhkenädalal käinud Rangers oli enne pausi seitsme mänguga teinud 31 väravat. Leafsi vastu leiti aga oma teine alles poolteist minutit enne lõppu. J.T. Miller kasvatas isikliku punktiseeria kuue mängu peale.


Eelmise hooaja peale kokku 48 avakolmandiku väravat teinud Leafs on tänavu sama arvuni jõudnud vähem kui poolega (40 mängu). Võõrsil kokku pandud 9-mänguline punktiseeria on pikim alates aastast 2008.

Teised kohtumised

Washington Capitals 6 - 0 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Kahe gigandi väga üllatavalt ühepoolne kohtumine tõi Braden Holtbyle liiga parimat tähistava hooaja kuuenda nullimängu. Neist pooled on läinud kirja viimase viie stardiga. Seekord oli selleks vaja teha 24 tõrjet. Jay Beagle sai kirja karjääri neljanda vähemalt kahe väravaga mängu. Neist kaks on tulnud tänavu Blackhawksi vastu. Tom Wilson lõpetas 1+2'ga ning Karl Alzner tähistas mängu parima +4'ga fakti, et temast sai alates hooajast 1943/44 kolmas kaitsemees, kes jõudnud 500. järjestikuse mänguni.

Florida Panthers 2 - 5 New York Islanders (tipphetked)

Sel nädalal Barclays Centerist võidu noppinud pantrid ei suutnud vastasseisus sama trikki kodus korrata. John Tavares sai kirja karjääri kuuenda kübara.

Carolina Hurricanes 5 - 2 Buffalo Sabres (tipphetked)

PNC Arenast on tänavu saanud karukoobas ja sealne elanik aeti närvi, kui William Carrier külalised avakolmandikilt 1-0 eduga ära tõi. Seejärel hullus Jeff Skinner 2+1'ga ning kaks sai kirja ka Brock McGinn. Bill Petersi meeskond on viimasest 15-st kodust võitnud nüüd 13.

Tampa Bay Lightning 1 - 3 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Väravavahi valikuga üllatanud Blue Jackets alustas ülikehvalt, kui avakolmandikul jäädi pealevisetega alla 6-19, aga lõpuks jõuti koos Joonas Korpisaloga siiski võidusadamasse. Ära rikuti Martin St. Louis' õhtu. Tema #26 on läbi aegade esimene, mis Lightningu poolt külmutatud.


Calgary Flames 1 - 2 New Jersey Devils (tipphetked)

Devils suutis alates 2007. aastast esimest korda Calgaryst võiduga lahkuda. 1+1'ga oli mõlemas väravas osaline Kyle Palmieri. Otsustav tabamus tuli ära juba avakolmandiku lõpuminutitel, mil Taylor Hall jätkas ülekaalu väravaga kodulinna kurvastamist.


Arizona Coyotes 4 - 3 Winnipeg Jets (tipphetked)

Avakolmandikuga 4- 1 eduseisu tormanud Coyotes jõudis tänavu alles neljandat korda järjestikuste võitudeni. Lisaks saadi hooaja teine kolmemänguline punktiseeria. Kollanokk Brendan Perlini oli kahe tabamuse autor. Kahe väravaga Briti päritolu uustulnukat nähti liigas viimati 31 aastat tagasi. Oliver Ekman-Larsson ja Radim Vrabata said kirja kolm söödupunkti.

Kommentaarid