Blue Jackets kasvatas domineeriva esitusega võiduseeria 15 peale

Ajalooline kahe suure võiduseeria kohtumine kujunes ootamatult ühepoolseks. Columbus Blue Jackets otsustas mängu teisel kolmandikul kolme väravaga ära. John Tortorella meeskonnast sai läbi aegade neljas, kes NHL-is ühe hooaja jooksul võitnud vähemalt 15 mängu.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Kohtumine kaotas kõvasti intriigi teise kolmandiku alguses, kui Jack Johnson ja Cam Atkinson oma teisega Blue Jacketsi juba 3-0 ette viisid. Mikael Granlund vastas siis veel kiirelt ülekaalu väravaga, ent see külalisi kõikuma ei pannud. Perioodi lõpuminutitel kasvatas Seth Jones vahe uuesti kolme peale ja mäng oli põhimõtteliselt tehtud.

40 minutiga 15 pealeviskeni jõudnud Wild paugutas viimasel kolmandikul Sergei Bobrovski suunas 16 üritust, ent sihile jõuti vaid korra. Jason Zuckeri avaminuti tabamus andis publikule võltslootust.

"Naudime seda hetkeks ja siis liigume edasi," muljetas pärast mängu kahe sööduga lõpetanud Brandon Saad. "See on miski, milles osalemine on väga lõbus olnud, aga samal ajal ei saa sa liiga palju ette vaadata."

Bobrovski lasi endale võiduseeria jooksul kümnendat korda kaks või vähem. 21 tõrjega lõpetanud Devan Dubnyk lasi teist mängu järjest neli tükki. Kui eelmises matšis suutis rünnak võiduseeria ellu jätta, siis seekord mitte. Elu ei saadud sisse isegi järjestikuste kaklustega, mis Jacketsi teise kolmandiku alguse skoorimise spurdile eelnesid


Teises löömingus osalenud Matt Calvert ja Matt Dumba visati mängust välja.

Wildil oli enne eilset tänavu teiselt kolmandikult kirjas 44 väravat ning endale oli seal lastud vaid 22. Seekord läks aga mäng just selle perioodiga käest.


Enne eilset olid pikimate võiduseeriatega kohtujad eelmise aasta jaanuaris Chicago Blackhawks (12) ja Tampa Bay Lightning (6).

Teised kohtumised

Boston Bruins 3 - 1 Buffalo Sabres (tipphetked)

David Backesita mänginud Bruins võttis rutiinse võidu. Kui väravas on Tuukka Rask, siis muidugi pole raske seda ka Sabresi vastu teha. Soomlane on karjääri jooksul nende vastu lasknud vaid 2.11 väravat ja tõrjunud 93.3%-ga.

New Jersey Devils 2 - 6 Washington Capitals (tipphetked)

Devilsil ei õnnestunud neljapäevast imet korrata. Keith Kinkaid lasi seekord 26 pealeviskega kuus tükki. 1+1'ga lõpetanud Aleksandr Ovetškin kerkis kõigi aegade väravaküttide edetabelis 542. tabamusega Stan Mikitast mööda 30. kohale ning jääb karjääri 1000. punktist veel kuue silma kaugusele.

Winnipeg Jets 2 - 6 New York Islanders (tipphetked)

2016 oli nii mõneski mõttes Patrik Laine aasta, kuid selle viimane päev kukkus väga halvasti välja, kui ta oli -3'ga üks meeskonna halvimatest. Islanders jõudis tänavu teist korda kuue väravani ja kõik tabamused tulid erimängijatelt. Jetsiga kohtumine on meeskonna jaoks puhas nauding. Kirjas on 10-mänguline punktiseeria, mille jooksul on haaratud kaheksa võitu.

Pittsburgh Penguins 4 - 3 (LA) Montreal Canadiens (tipphetked)

Kris Letangi tagasi saanud pingviinid saatsid oma kuldse 2016. aasta läbi raskuste võiduga ära. Conor Sheary viimase minuti väravaga saadi lisaajale ja seal otsusta ülekaalust mängu Jevgeni Malkin. Seekord nulli peale jäänud Sidney Crosby oli 2016. aastal ainus 100 punktini jõudnud mängija, Penguins mõistagi edukaim meeskond.


Tampa Bay Lightning 3 - 1 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Tänavu mitmeid kordi oma elu keeruliseks teinud Lightning teenis ühe hooaja kergeima võidu. Vastased jõudsid tabamuseni alles 0-3 seisu pealt. Hurricanes kasutas kohtumises varuväravavahina Jorge Alvesi, kes tavapäraselt meeskonna varustuse eest hoolt kannab. Mängu lõpus sai ta kaheksaks sekundiks ka jääle.


Dallas Stars 1 - 3 Florida Panthers (tipphetked)

Panthers noppis 1+1'ga lõpetanud Jaromir Jagri juhtimisel uue peatreeneri all alles viienda võidu. Patrick Sharpi 12-mänguliselt pausilt tagasi saanud Stars jõudis auväravani 0-3 taga olles ja siis oli juba selgelt liiga hilja.

Colorado Avalanche 2 - 6 New York Rangers (tipphetked)

Avakolmandikul kaks väravat lasknud Henrik Lundqvist kerkis karjääri 390. võiduga läbi aegade edukaimaks eurooplasest väravavahiks. Rünnakul hoolitsesid asja eest kübaratrikiga lõpetanud Chris Kreider ja kahe väravani jõudnud J.T. Miller.

Calgary Flames 4 - 2 Arizona Coyotes (tipphetked)

Flames jõudis alates eelmise aasta veebruarist esimest korda avakolmandikul nelja väravani ning mäng oli sellega praktiliselt juba tehtud. Lõpuks läks viimase 12 Coyotesi vastu peetud kodukohtumise peale kirjas kümnes võit.

Edmonton Oilers 2 - 3 (KV) Vancouver Canucks (tipphetked)

Connor McDavidi hiline ülekaalu värav päästis Oilersile vähemalt punkti, aga karistusvisetel oli ainsana edukas Bo Horvat. Canucks pani 2016. aastale punkti kolmemängulise võiduseeriaga, mis meeskonna parim pärast seda, kui tänavust hooaega üllatusliku neljamängulise jadaga alustati.

Los Angeles Kings 3 - 2 San Jose Sharks (tipphetked)

Marc-Edouard Vlasicita mänginud Sharks sai viimase kümne mängu peale alles teise kaotuse, kui esimese tabamuseni jõuti alles viimase kolmandiku alguses. 9-mänguliselt välisturneelt naasnud Kings on tänavu kodus kaotanud vaid viis matši.

Kommentaarid