Omavahel kohtuvad liiga kaks pikimat võiduseeriat

Tänavu saadetakse vana-aasta ära väga erilisel moel. Esimest korda NHL-i ja üldse Põhja-Ameerika profispordi ajaloos lähevad omavahel vastakuti kaks meeskonda, kellel käsil vähemalt 12-mänguline võiduseeria. Minnesota Wild võõrustab Columbus Blue Jacketsit.

(foto: Brooke LaValley/Dispatch)
4. detsembril Edmontonis Mikko Koivu poolt lisaajal alustatud Wildi 12-mänguline seeria on toonud mitmeid klubi rekordeid. Neist viimane läks kirja eelmises kohtumises, kus New York Islandersi vastu korralikult võitude jada katkemisega flirditi. Siis pöörati aga teise kolmandiku lõpuosas 1-2 kaotusseis ühe minuti ja 20 sekundiga 4-2 eduks. Meeskond polnud varem oma ajaloo jooksul sedavõrd kiirelt kolme väravat teinud.


Ajalooga seoses väärib märkimist, et lisaks praegustele võiduseeriatele seob Wildi ja Blue Jacketsit just ühine minevik. Viimast aastat on tegu liiga noorimate klubidega. Koos alustati mängimist hooajal 2000/01. Päris irooniline, et nüüd, mil NHL peagi uuesti laienemas, on just viimased uustulnukad kerkinud, vähemalt hetkeks, liiga parimateks meeskondadeks

Kihlveokontorite poolt intrigeeriva vastasseisu favoriidiks märgitud Wild on oma võiduseeria ajal jõudnud 47 tabamuseni (keskmine arv 3.9), lastes ise 22 väravat (keskmine 1.83). 14 mängu kaotuseta püsinud Jacketsil on kirjas 57 kolli (keskmine 4.07) ja ise on lastud 24 (1.71).

Kui John Tortorella meeskond novembri alguses Montreal Canadiensist müstilise 10-0 skooriga üle käis, siis tundus, et see oli lihtsalt mingisugune kummaline anomaalia, kuid pööraselt skoorimisega on jätkatud. Hooaja keskmine 3.44 on tänaseks liiga parim näitaja. Parimate hulgas ollakse ka kaitse poolest. Vaid Wildi endale lastud keskmine 2.00 on sinijakkide 2.06-st parem.

29. novembril kodus Tampa Bay Lightningu vastu 5-1 võiduga oma seeriat alustanud Jacketsil on võimalus tõusta vaid kahe võidu kaugusele NHL-i kõigi aegade rekordist.


Liiga praegune liider on Wildi vastu kaotanud kaks mängu järjest, kuid need on viimase seitsme omavahelise vastasseisu jooksul ainsad allajäämised.

Kuna paberi peal mahub meeskondade vahele väga vähe õhku, siis võib eeldada, et otsustavaks saab väravavahtide mäng. Selles valdkonnas on eelis Bruce Boudreau meeskonnal.

Isiklikult 10 kohtumist järjest võitnud ja 14-mängulise punktiseeria kokku pannud Devan Dubnyk on liiga liider nii endale lastud väravate (1.67), tõrjete efektiivsuse (94.4%) kui nullimängude (5) osas. 12 võitu kogunud ja samuti 14-mängulise punktiseeria peal olev Sergei Bobrovski on selgelt parim liiga võidute arvestuses (23), aga jääb muudes näitajates ametivennale veidikene alla - keskmiselt lastud väravate arv 1.95, tõrjed 93.4% ja nullimänge kolm.

Ajalooline kohtumine algab meie aja järgi kell 1. Sobivalt on pärast aastavahetuse saluuti tulemas veel vägevat tulevärki.

Kommentaarid