Panarini lepingupikendus paneb Blackhawksi keerulisse seisu

Chicago Blackhawksil saab alates järgmisest hooajast olema seitse mängijat, kelle palkadele kulub palgafondist vähemalt viis miljonit dollarit. Eile hilisõhtul teatati, et Artemi Panariniga on tehtud kaheaastane lepingupikendus, mille koguväärtuseks 12 miljonit dollarit.

(foto: blackhawkspro.com)
2015. aasta suvel USA-sse kolinud Panarinist oli selle hooaja lõpus saamas piiratud vabaagent. Õhus oli reaalne võimalus, et tema teeneid ei suudeta meeskonna tuumiku hoidmise tõttu säilitada. See teema jääb ka endiselt õhku, kuna klubil on juba 90% palgafondist uueks hooajaks täidetud.


Panarinist sai eelmisel hooajal Blackhawksi ajaloos üheksas mängija, kes valitud NHL-i parimaks uustulnukaks. Perfektne klapp Patrick Kane'iga tõi talle 80-st mängust 77 punkti (30+47). Varasemalt olid vaid neli Blackhawksi kollanokka 30 värava piiri kätte saanud.

Väikeses Korkino linnakeses sündinud ründajal on sel hooajal 37 mänguga kirjas sama arv punkte (15+22). Lepingupikendusele läks allkiri alla keset karjääri parimat punktiseeriat. Viimati jäi ta punktideta kaheksa kohtumist tagasi. Seeria käigus on tulnud kokku viis väravat ja 14 punkti.

Senise lepinguga põhipalgana vaid 700 000 dollarit saanud Panarinil on tänavusest hooajast ka karjääri esimese kaklusega kirjas Gordie Howe'i kübaratrikk.


Kommentaarid