Johnson vedas Flamesi järjekordse võiduni

Veel novembri keskel omadega parajas jamas olnud Calgary Flames on vaikselt playoffide konkurentsi tagasi tõusnud. Seda tänu varuväravavahile Chad Johnsonile, kes reedel oma kontole järjekordse võidu lisas. Glen Gulutzani meeskond oli kodus karistusvisetega 3-2 üle Minnesota Wildist.

(foto: Candice Ward/USA TODAY Sports)
23 tõrjega lõpetanud Johnson on sel hooajal nüüd 14-st stardist võitnud üheksa, lastes keskmiselt 2.05 väravat, tõrjudes 93%-ga ja saades kirja kolm nullimängu. Suvel St. Louis Bluesist esikindaks toodud Brian Elliott on samal ajal ilma ühegi nullimänguta ja 13-st stardist vaid kolme võiduga. Keskmiselt on ta endale lasknud 3.31 väravat ja tõrjed on vaid 88.5%.

"Johnny tegi taas mitmed olulisi tõrjed karistusvisetel ja kolmandal perioodil, hoides meid mängus," märkis karistusvisetel otsustava 2-1 tabamuse teinud Sean Monahan. "Suur osa aust läheb temale ja peame nüüd kodus hakkama hoogu koguma."

Flames tuli avakolmandikul pärast Chris Stewarti väravat Kris Versteegi ja ülekaalust skoorinud Mikael Backlundi tabamustega kaotusseisust välja, kuid mäng läks normaalajast edasi, kui Mikko Koivu viimasel kolmandikul 2-2 tegi.

Tegu viimase viie mängu jooksul alles teise korraga, mil Johnson endale rohkem kui ühe lasknud.


Flames on nüüd viimasest 11-st mängust võitnud seitse ja istub läänekonverentsi viimase wild-cardi koha peal.


Wildi viimase aja esitused on lausa sedavõrd kehvad, et peatreener Bruce Boudreau on satsi avalikult kritiseerinud. Selleks annab põhjust kolmemänguline kaotuste jada. Viimasest seitsmest on kaotatud viis.

Teises reedeses mängus oli San Jose Sharks kodus 2-1 parem Montreal Canadiensist. San Joses viimati 1999. aastal võitnud Canadiens sai võõrsil haide vastu kümnenda kaotuse järjest. Klubi ajaloo jooksul on vaid pikem kaotuste jada olnud Bostonis (11 mängu).

Kodumeeskonna eest skoorisid Brent Burns ja Joe Pavelski. 31 tõrjega õhtule läinud Martin Jonesi nullimäng rikuti veidi rohkem, kui minut enne lõppu Artturi Lehkoneni poolt.


Canadiens on nüüd alates hooajast 2013/14 Californias mängides 11-st kohtumisest võitnud vaid ühe. Endale on lastud 34 väravat ja ise on tehtud ainult 16.

Kommentaarid