Leafs saatis Peter Hollandi Arizonasse

Toronto Maple Leafsi mulluse masendava hooaja üks väheseid positiivseid kujusid Peter Holland ei ole enam meeskonna nimekirjas. 25-aastane ründaja loovutati eile hilisõhtul vahetustehinguga Arizona Coyotesile. Vastassuunas rändas tingimustega drafti valik.

(foto: Getty Images)
Anaheim Ducksi 2009. aasta drafti avaringi valik jõudis mullu 27 punktiga (9+18) karjääri parima näitajani. Seda isegi üsna vähese mänguajaga, kui ta oli 65 kohtumise peale keskmiselt jääl vaid 14 minutit ja 40 sekundit.

Sel hooajal oli Holland aga mitmete noorte esiletõusu tõttu Torontos jäänud tagaplaanile. Enne vahetust lasti ta jääle vaid kaheksas kohtumises, kust läks kirja üks söödupunkt. Novembris lõi ta meeskonna eest kaasa ainult kahes matšis.

"Olen elevil, et saan alustada uue peatükiga. Ootan põnevusega võimalust pääseda regulaarselt koosseisu," kommenteeris Holland klubivahetust.

Coyotes loovutas senise karjääri peale kokku 203 mänguga 70 silmani (30+40) jõudnud mehe eest 2018. aasta drafti 6. ringi valiku. Sellest peab aga loobuma vaid siis, kui Hollandiga jõutakse lepingupikenduse osas kokkuleppele või kui ta omakorda edasi vahetatakse. 1.3 miljonit teenivast kanadalasest saab tuleval suvel piiratud vabaagent.

"Peter on suure kasvuga, korralik tsenter, kellel NHL-ist kõvasti kogemusi," iseloomustas meeskonna värskeimat liiget Coyotesi peamänedžer John Chayka

Esmakohtumine uute tiimikaaslatsega võib päris huvitav olla. Üks Hollandi karjääri kolmest kaklusest on olnud just Coyotesi noore tähe Max Domiga.


Leafs ja Coyotes on ka omavahel juba järgmise nädala neljapäeval Torontos vastakuti.

Kommentaarid