Oilers murdis koiottide needuse

Taas on ära nähtud midagi, mida polnud tükk aega juhtunud. 25. jaanuar aastal 2011 oli enne eilset viimane kuupäev, mil Edmonton Oilers suutis Arizona Coyotesi normaalajaga alistada. Koiotid panid omavahelistes kohtumistes kokku 25-mängulise punktiseeria ning neist 21 võideti. Seekord tuli aga leppida 2-3 kaotusega.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Oilersi aitasid võidule hea algus ja Mark Letestu. 31-aastane ründaja oli 1+2'ga osaline kõigis oma meeskonna väravates ning vormistas kohtumise viimasel minutil kaklusega ka Gordie Howe'i kübaratriki.

Enne eelmist hooaega Edmontoni kolinud kanadalane jõudis sel kuul juba teise kolmepunktilise esituseni. Tal oli neid karjääri varasema 421 kohtumisega sama palju tulnud.

Letestu ja Milan Lucic tõid Oilersi avakolmandikult 2-0 eduseisus välja ning kohe teise alguses kasvatas edu veelgi Matt Hendricks. Teisel perioodil lõpetati ka Martin Hanzali poolt 34 tõrjega õhtule läinud Cam Talboti nullimängu jaht, aga ühe kaugusele jõudis Dave Tippetti meeskond alles päris lõpueel. Oliver Ekman-Larsson skooris seitse sekundit enne lõpusireeni. Mõlemad Coyotesi väravad sündisid ülekaalust.

"Meil on pikalt nende vastu õnne olnud, täna oli õnn meie vastu," kommenteeris Tippett katkenud punktiseeriat.

Viimasel kolmandikul, kus Oilers jõudis vaid ühe pealeviskeni, läks mäng ka päris tuliseks. Erinevad intsidendid tõid üle 70 karistusminuti.


Võit aitas Oilersi Vaikse ookeani divisjonis San Jose Sharksiga esikohta jagama. Coyotes on samas divisjonis viimane ning kogu läänekonverentsi peale eelviimane.

Kolmapäevases teises kohtumises leidis Philadelphia Flyers uuesti võiduraja üles. Pärast kümnemängulist võiduseeriat kaks matši järjest kaotanud meeskond tuli kodujääl Washington Capitalsi vastu kaks korda kaotusseisust välja ning võidutses lõpuks pärast karistusviskeid 3-2.


Dave Hakstoli meeskond on tänavu oma 20-st võidust 14 saanud pärast kaotusseisu jäämist.

Kommentaarid