Tehtud! Jagr kerkis tagumikuga antud söödu toel Messier'st mööda

Jaromir Jagril läks vaja vaid ühte üritust saamaks kõigi aegade punktitabelis Mark Messier'st mööda. 1888. tuli Boston Bruinsi vastu ära tagumikuga antud söödust, mille Aleksander Barkov väravaks realiseeris. Suurt saavutust jäi aga varjutama Florida Panthersi kaotus.

(foto: boston.com)
Jagr aitas meeskonna 0-2 kaotusseisust mängu tagasi, kuid rohkem kui üheks siiski Roberto Luongota mänginud pantritel jaksu polnud.


Üsna humoorikal kombel pandi pärast Jagri kuldset punkti mäng ka kinni. Koheselt oli vaja päevakangelasele anda üle kuldne kepp ning intervjuust polnud samuti pääsu.


Kuna kohtumine kaotati, siis oli aga raske suurest saavutusest midagi arvata.

"Olen selgeks saanud selle, et hoki on meeskonnamäng. Ainult võidud loevad. Soovin, et see oleks juhtunud avakolmandikul või et see olnuks meid eduseisu viiv värav," rääkis Jagr.


Järgmine mees, kes Jagri poolt kukutatakse, on söödupunktide edetabelis 5. kohta hoidev Paul Coffey. Tema edu on kahanenud kahe punkti peale.

Loodetavasti õnnestub siis kohtumine ka võita. Bruinsi vastu jäi lõppskooriks 1-3. Külaliste eest olid täpsed oma hooaja esimeses NHL-i mängus osalenud Frank Vatrano, Patrice Bergeron ja David Backes.


Bruinsile Florida palmide all meeldib. Või siis vastupidi. Ei meeldi ja nii keskendutakse täielikult mängule. Igatahes on viimasest 15-st külaskäigust võidetud 12.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 1 - 3 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Hurricanes teenis alles hooaja viienda võõrsilvõidu tänu heale algusele. Avakolmandikult tuldi ära 2-0 eduga ja nendest kahest väravast piisas võiduks lõpuni välja. Justin Faulk kerkis karjääri 12. võiduväravaga kaitsjate seas klubi läbi aegade parimaks.

New Jersey Devils 4 - 0 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Kui vahest kukub mängijate avalikult kritiseerimine väga halvasti välja, siis Devilsil läks seekord hästi. Peamänedžeri Ray Shero sõnadele vastati hooaja suurima võidu ja esimese nullimänguga. Cory Schneider lükkas karjääri 22. nullimänguks kõrvale 16 üritust. Meeskonnal on tänavu 13 kohtumise jooksul kodus vaid kaks korda punktideta jäänud.

Columbus Blue Jackets 7 - 1 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Sidney Crosby hooaja 23. tabamus ajas sinijakid närvi nii nagu omal ajal tegi seda ka Martin Reimi värav Horvaatia vastu 1996. aasta jalgpalli EM-i valiktsükklis. Skoor oli ka lõpuks sama. Scott Hartnell paugutas kolm tükki mängus, kus rohkem kui pooled (4) sündisid viimase perioodi esimese kuue ja poole minutiga.


Montreal Canadiens 2 - 4 Minnesota Wild (tipphetked)

Supervahtide duell hakkas algselt Carey Price suunas kalduma, kui Canadiens kaks korda juhtida sai, kuid Devan Dubnyk naeris viimasena paremini. Eric Staali vähemusest tulnud värav aitas Wildi 9. järjestikuse võiduni, mis on klubi rekordi kordus. 32 tõrjega lõpetanud Dubnyk venitas karjääri pikima punktiseeria 12 mängu peale.

Ottawa Senators 2 - 1 (LA) Anaheim Ducks (tipphetked)

Senaatorid suutsid võidutseda vaatamata sellele, et jõuti vaid 18 pealeviskeni. Viigi murdis lisaaja viimasel minutil Mike Hoffman, kelle jaoks see oli huvitaval kombel ka ainus väravale läinud pealevise.

Tampa Bay Lightning 5 - 2 St. Louis Blues (tipphetked)

Lightning saabus mängule alles teiseks kolmandikuks. Edukalt pöörati ülekaalukaks võiduks 0-2 kaotusseis. Jonathan Drouin hullas 2+1'ga ja Valtteri Filppula lõpetas kolme söödupunktiga. Blues pole kogu hooaja jooksul suutnud võita järjestikuseid võõrsilmänge ja kokku on kodust eemal kahe punktini jõutud vaid viis korda.

Nashville Predators 0 - 4 Los Angeles Kings (tipphetked)

Kuningad pöörasid Anže Kopitari karjääri 700. mängu enda kasuks viimasel kolmandikul, kus tehti kolm väravat. Peter Budaj sai 28 tõrjega hooaja neljanda puhta paberi. Eelmises mängus 31 tõrjega justkui august välja roninud Pekka Rinne oli jälle liimist lahti, lõpetades vaid 21 tõrjega.

Colorado Avalanche 0 - 6 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Kui Avalanche novembri alguses Predatorsile kodus 1-5 kaotas, siis lubas meeskonna kapten Gabiel Landeskog, et seda enam ei juhtu, aga võta näpust. Leafsi vastu oldi juba avakolmandikuga 0-3 taga. Ülekaalus pandi kuuest null ning lõpuks sai Frederik Andersen 38 tõrjega uues särgis oma esimese nullimängu.

Vancouver Canucks 1 - 4 Winnipeg Jets (tipphetked)

Paar päeva tagasi Vancouveris eduseisust hävinud Jets suutis vastupidise käiguga mängu võita. Canucks asus varajase Markus Granlundi väravaga Henrik Sedini 1200. mängu juhtima, kuid Patrik Laine viigistas teise perioodi viimasel minutil ja viimasel kolmandikul läksid külalised oma teed. Nikolaj Ehlers lõpetas 2+1'ga.

Kommentaarid