Rekord murtud: Blue Jackets noppis kümnenda võidu

NHL-is on raske kolme mängu järjest võita. Rääkimata neljast või viiest...või kümnest! Columbus Blue Jackets on aga sellega hakkama saanud ja seda esimest korda oma ajaloo jooksul. Rekord püstitati kodupubliku ees Los Angeles Kingsi vastu, kellest karistusvisetega 3-2 parem oldi.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Sergei Bobrovskile puhkust andnud Jacketsil läks normaalajal käest kaks Cam Atkinsoni poolt korraldatud eduseisu ja üldse oli probleeme oma mänguga, kui enda väravale lasti lõpuks kokku 46 üritust, ent lõpp hea, kõik hea.

Atkinsoni mõlemale tabamusele vastas endine Blue Jacketsi mees Jeff Carter, kes oli omadest ainsana täpne ka karistusvisetel. Atkinsoni toetas seal Sam Gagner.

Viimases seitsmes mängus kuue värava ja 12 punktini jõudnud Atkinsoni asemel teenis aga pärast mängu lõppu teenis enim kiitust Bobrovskile puhkepäeva andnud Curtis McElhinney.

"Kas me väärisime võitu? Ma pole selles kindel. Arvatavasti mitte, aga Mac andis meile võimaluse," rääkis peatreener John Tortorella.

33-aastane McElhinney on tänavu alustanud nelja kohtumist ja need kõik on lõppenud pärast normaalaega. Varuväravavahi kohta on kirjas suurepärased numbrid - endale lastud väravate keskmine 1.99, tõrjed 93.8%.



Tänu vägevale võiduseeriale on Blue Jackets liiga esikohast vaid kahe punkti kaugusel. Divisjoni juhtimisest on puudu üks silm. Selle saab tagasi teha neljapäeval, mil külas on Metro liider Pittsburgh Penguins, kes ühtlasi ka kogu idakonverentsi parim.

Teised kohtumised

Boston Bruins 2 - 4 New York Islanders (tipphetked)

Islanders lõpetas tugeva alguse ja väravavahi Thomas Greissi hea esituse toel viiemängulise kaotuste jada. Kuue minutiga liiguti 2-0 eduseisu ja teise kolmandiku alguses saadi kätte ka kolmeväravaline edu. Greiss lõpetas uut karjääri rekordit tähistava 48 tõrjega. Neist 21 tulid viimasel kolmandikul. Rünnakul vedas vankrit kahe väravaga lõpetanud Anders Lee.

New Jersey Devils 1 - 5 Nashville Predators (tipphetked)

Hooaega võõrsil kohutavate esituste alustanud Predators jõudis alates märtsist esimest korda põhiturniiril järjestikuste välismängude võitmiseni. James Neal tegi kaks tükki ja Viktor Arvidsson toetas teda kolme söödupunktiga. Cory Schneider on alates novembri keskpaigast täiesti liimist lahti. 12-st stardist on tulnud vaid kaks võitu. Samuti on vaid kahel korral õnnestunud endale lubada vähem kui kolm.

Pittsburgh Penguins 7 - 2 New York Rangers (tipphetked)

Üsna veidra stsenaariumiga mängus läks Penguins viimasel kolmandikul 3-2 seisu pealt oma teed. Kodumeeskond oli pealevisetega üle 47-28. Jevgeni Malkin säras kolmepunktilise esitusega (1+2). Skoorimist alustas Sidney Crosby, kellel nüüd tänavu 27 mänguga kirjas 22 tabamust. Mullu läks selleni tal aega 47 mängu.

Montreal Canadiens 5 - 1 Anaheim Ducks (tipphetked)

Selle kohtumisega 738. järjestikuse mänguga läbi aegade pikkuselt viienda raudmehe seeriani jõudnud Andrew Cogliano viis külalised kiirelt ette, aga siis lõpetasid partid ka mängimise ära. Carey Price sai 12 tõrjega püstitada uue karjääri rekordi. Andrei Markovi puudumisel võttis sinisel joonel ohjad üle Jeff Petry, kellele läks kirja 1+2.


Tampa Bay Lightning 4 -1  Detroit Red Wings (tipphetked)

Lightning sai Ben Bishopi näol veel ühe vigastatud mängija juurde ning ka Red Wingsi puuris alustanud Jimmy Howard ei kestnud lõpuni. Mäng kaldus lõplikult kodumeeskonna poolele just pärast Howardi lahkumist. Külalised jõudsid väravani alles 11 sekundit enne lõppu, kui Anthony Mantha täpne oli. Red Wings on nüüd viimase 15 külastuse käigus Tampa palmide alt 13 korda lahkunud kaotajana.

Florida Panthers 4 - 3 (KV) Buffalo Sabres (tipphetked)

Mängust kujunes Jaromir Jagri õhtu. #68 oli sööduandja kõigi kodumeeskonna väravate juures ja nii kerkis ta kõigi aegade punktitabelis Mark Messier' kõrvale jagama 2. kohta. Kirjas on 1887 silma. Lisaks tõusis Roberto Luongo oma karjääri 447. võiduga läbi aegade edetabelis Terry Sawchuki kõrvale viiendaks.

Minnesota Wild 2 - 0 Colorado Avalanche (tipphetked)

Wild jõudis Devan Dubnyki hooaja viienda nullimänguga oma läbi aegade pikimast võiduseeriast ühe kaugusele. Dubnyk pidi kõrvale lükkama vaid 18 üritust. Ja seda isegi olukorras, kus külalistel oli viis ülekaalu võimalust. Jared Bednari hoolealused on nüüd viimasest 13-st kaotanud 11.


Chicago Blackhawks 3 - 4 Ottawa Senators (tipphetked)

Vähem kui poole mänguajaga oma väravad ära teinud senaatorid said Chicagos alates 2001. aastast esimese võidu. Artjom Anisimovita olnud Blackhawks kaotas kohtumise käigus ka Marian Hossa ja oli pärast kahte kolmandikku vaid 15 pealeviske juures. Senators sai sama palju kirja vaid avakolmandikuga ning jäi nende osas lõpuks peale 30-26.

Dallas Stars 2 - 3 (KV) St. Louis Blues (tipphetked)

Kaks korda taha jäänud Blues jõudis alles hooaja viienda võõrsilvõiduni. Lisaajal oli kangelaseks David Perron, kes polnud alates 28. novembrist väravani jõudnud. 28-aastane ründaja jaoks on see ka karjääri esimene lisaajavärav. Starsil jäi võiduks mängimata pealevisete osas saavutatud 38-22 ülekaal.

Vancouver Canucks 4 - 1 Winnipeg Jets (tipphetked)

Patrik Laine & Co ei suutnud Blake Wheeleri juhtväravale midagi ilusat peale ehitada. Kodumeeskonna tagasitulekut juhtis kahe väravaga lõpetanud Jannik Hansen. Jetsil on tänavu võõrsilt kirjas vaid viis võitu.

San Jose Sharks 4 - 1 Calgary Flames (tipphetked)

Joe Thornton tähistas karjääri 1400. mängu kahe söödupunktiga ning Joonas Donskoi kaks tabamust hoolitsesid selle eest, et kohtumine ka võiduga lõppeks. Haid on tänavu 15-st kodumängust võitnud 11.

Kommentaarid