Peter Holland saabus Leafsi kummitama

Eelmisel nädalal Toronto Maple Leafsi poolt Arizona Coyotesile loovutatud Peter Holland pani esimese kohe oma otsust kahetsema. Vähemalt mõneks päevaks. 25-aastane ründaja oli uue meeskonnaga vanas koduhallis tagasi ning tõi karistusvisetelt 3-2 võidu.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Uue meeskonna särgis teist korda väljakul olnud Holland oli ainus, kes karistusvisetel ei eksinud.


Leafs on tänavu kaotanud kõik viis karistusvisete seeriat, kus on osaletud. Kirjas on ainult kaks tabamust. Seejuures oli just Holland nende osas eelmisel hooajal üks meeskonna edukamaid, kui realiseeris üheksast üritusest neli.

"Paremat stsenaariumit ei saanud kirjutada," märkis Holland pärast mängu. "Tegin ühe isa sõbraga  tunnelis pärast mängu nalja, et see võinuks tulla lisaajal, ent jääme sellega rahule. Sats sai kaks punkti juurde ja see on hea tunne."

Viimasest neljast mängust kolmanda võidu saanud Coyotes pääses sellega Vaikse ookeani divisjonis punase laterna rollist.

Dave Tippetti hoolealused mängisid võidu välja kaotusseisust. Kohtumine algas ka otse nagu mõni mängufilm, kui Auston Matthews avakolmandiku lõpusekunditel ülekaalust oma kodukoha meeskonna vastu skooris. Suvise drafti avavalikul on viimase kümne mänguga kirjas kümme punkti (8+2).

Coyotes jäi esimese 20 minuti jooksul pealevisetega alla 7-21, ent leidis siis uue hingamise ja pani teise perioodi esimese nelja minutiga kaks tükki. Jordan Martinook viigistas ning Oliver Ekman-Larsson viis omapoolse ülekaalu väravaga külalised ette.

Viienda järjestikuse omavahelise kohtumise kaotanud Leafs sai 11-mängulise väravapõua lõpetanud Mitch Marneri tabamusega viigi kätte, kuid edaspidi jäi õnnest puudu. Matthews sai viimasel kolmandikul 2+2 karistuse ja karistusvisetel kolistati kõigil kordadel väravaraame.

Mike Smith teenis 44 tõrjega hooaja 16. stardist seitsmenda võidu. Frederik Andersen jäi 28 tõrje peale.


Hooaega kodupubliku ees tuliselt alustanud Leafs on nüüd viimasest kuuest Air Canada Centeris peetud kohtumisest kaotanud viis. Kokku on viimasest seitsmest kirjas kuus kaotust.

Teised kohtumised

Boston Bruins 3 - 4 Anaheim Ducks (tipphetked)

Tuukka Raskile puhkust andnud Bruins suutis avakolmandiku keskel 13 sekundiga teha 2-0, ent sellest võiduks ei piisanud. Perioodi lõpuks oli seis juba viigiline ning siis läks Ducks ka oma teed. Randy Carlyle'i meeskond on viimasest viiest võitnud neli. Bruins on samal ajal kaotanud kuuest viis.

New York Islanders 4 - 5 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Saarlased said rünnaku käima, aga siis vedas kaitse alt. Artemi Panarin juhatas 2+1'ga külaliste vägesid. Võiduvärav tuli hooaja alguses kõiki hullutanud Richard Paniku poolt, kelle jaoks oli see viimase 26 kohtumise peale alles teiseks tabamuseks. Islanders jäi tänavu juba kuuendat korda pärast viimasele kolmandikule viigiga minemist punktideta.

Detroit Red Wings 1 - 4 Los Angeles Kings (tipphetked)

Pealevisetega 31-18 üle olnud Kings lõpetas uhke võiduga Joe Louis Arenal seitsme mängu peale veninud kaotuste jada. Tyler Toffoli vedas vankrit 2+1'ga. Mängu avavärav tuli juba 21 sekundiga, kui täpne oli 24-aastane kollanokk Derek Forbort.

Nashville Predators 2 - 5 Minnesota Wild (tipphetked)

Wild sai hakkama korraliku rööviga, kui võiduni jõuti vaatamata sellele, et pealevisetega 19-36 alla jäädi. Isikliku punktiseeria kümneni kergitanud Devan Dubnyk jõudis uue karjääri tippmargini. Meeskonna jaoks on tegu kuuenda järjestikuse võiduga.

St. Louis Blues 5 - 2 New Jersey Devils (tipphetked)

Avakolmandiku esimese poolega 2-0 edu haaranud Devils ajas Vladimir Tarasenko kurjaks. Venelasest ründeäss alustas tagasitulekut ülekaalu väravaga ning lisas sellele otsa ka kaks söödupunkti. Blues on kodus 17-st mängust võitnud 13. Devils on võõrsil 18-st kaotanud 14.


Dallas Stars 0 - 2 New York Rangers (tipphetked)

Rangers tegi klubi ajalugu, saades kirja oma esimese meeskondliku nullimängu. Neli mängu pingil istunud Henrik Lundqvist oli puuris tagasi, aga pidi pärast ühte Cody Eakini võtet mängust viieks ja pooleks minutiks lahkuma. Võiduvärav sündis vähemusest ja läks vigastuspausilt naasnud Rick Nashi nimele.


Winnipeg Jets 4 - 3 (KV) Florida Panthers (tipphetked)

Panthersi kohutav ülekaal tegi järsku kolm väravat, kuid karistusvisetel jäi 1-0 edu kasutamata. Seejuures patustas kõigi külaliste väravate juures Tobias Enström. Jaromir Jagr jõudis ühe sööduga läbi aegade punktitabelis Mark Messier 2. kohast kolme silma kaugusele.

Kommentaarid