Hurricanes kasvatas pöörase mänguga koduse võiduseeria seitsme peale

Carolina Hurricanes sai läinud ööl Jordan Staali ja Elias Lindholmi koosseisu tagasi ning head uudised ei piirdunud sellega. Bill Petersi meeskond jõudis kodupubliku ees seitsmenda järjestikuse võiduni. Ja seda pärast 2-5 kaotusseisu, millega viimasele kolmandikule mindi!

(foto: Gerry Broome/AP Photo)
Hurricanesil oli külas Vancouver Canucks ning alustati hästi, kui avakolmandikult võeti Sebastian Aho ja Jeff Skinneri väravatega 2-1 edu, kuid teisel perioodil mindi omadega täielikult alt. Külalised panid seal vastuseta neli tükki.

Cam Wardi õhtu lõppes 15 tõrjega ning teda asendama saabunud Michael Leighton lasi samuti kohe kaks tükki sisse. Seis näis parajalt lootusetu, aga siis sündis justkui varajane jõuluime. Skinneri mängu teine tabamuse pani viimasel kolmandikul veerema lumepalli, mis kuue minutiga kerkis kodumeeskonna eduseisuks!

"See on lõbus, kui sellisesse hoogu satud, aga sa ei taha seda väga tihti näha," muljetas pärast mängu Skinner, kes korjas kahe tabamuse kõrvale ühe söödupunkti.

Pärast 6-5 edu saavutamist võeti mõneks hetkeks aeg maha, kuid Staali tabamus kindlustas selle, et Canucks endale sellest kohtumisest enam punkti välja ei kobista. Hiljem tegi küll Brandon Sutter vahe veel minimaalseks, kuid meeskond oli igas mõttes löödud.

Lõppskoori vormistas tühja võrku tehtud väravaga Lee Stempniak. Kodumeeskonna esimesed kuus väravat lasi 24 tõrje peale jäänud Ryan Miller.

Hurricanes tegi klubi ajaloos kaheksandat korda viimasel kolmandikul kuus väravat. Kokku 14 tabamust toonud matš on NHL-is suurima skooriga alates 2011. aasta oktoobrist, mil Winnipeg Jets 9-8 Philadelphia Flyersi alistas.

Skinneri kõrval lõpetasid kohtumise kolme punktiga ka Justin Faulk, Victor Rask (mõlemad 1+2) ja Derek Ryan (kõik söödud).


Kohtumine tegi Canucksist enim viimase kolmandiku väravaid laskva meeskonna. Endale lastud 94-st on 40 tulnud viimase 20 minuti jooksul.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 6 - 3 Los Angeles Kings (tipphetked)

Kuningatele ei istu Buffalos käimine. Seal pole alates 2003. aastast võidetud ning seekord ei suudetud võitu haarata isegi 2-0 eduseisust. Jack Eichel (2+1) ja Kyle Okposo (kolm söötu) vedasid kodumeeskonna tagasitulekut. Kingsi eest sai kaks kirja Jeff Carter.

New York Islanders 2 - 4 Washington Capitals (tipphetked)

Capitals kergitas võiduseeria viie peale Matt Niskaneni kahe väravaga. 30-aastane kaitsja polnud alates märtsi algusest väravani jõudnud. Mõlemad tabamused sündisid viimasel kolmandikul, kuhu 2-2 viigiga mindi.

New York Rangers 1 - 2 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Blackhawks sai Jonathan Toewsi koosseisu tagasi ja nii lõpetati neljandat mängu järjest Rangersi postide vahel alustanud Antti Raanta edulugu. Artjom Anisimov oli osaline mõlemas väravas. Rangers mängis viirushaiguse küüsi langenud Ryan McDonagh'ta.

Toronto Maple Leafs 2 - 3 (KV) San Jose Sharks (tipphetked)

Leafs võttis viimasele kolmandikule 2-0 edu kaasa, kuid see sulas kahe minutiga ära. Sharks lõi tänavu esimest korda karistusvisetel kaasa ning ainsana skoorinud Logan Couture tõi kohe ka võidu. Haid on Leafsi jaoks väga ebamugav vastane.


Detroit Red Wings 1 - 4 Arizona Coyotes (tipphetked)

Külalised jäid pealevisetega 19-38 alla, ent siiski õnnestus pesta maha häbi, mis eelnenud õhtul Pittsburghist kaasa saadi. Jamie McGinn skooris kaks tükki. Nädalavahetusel hangitud Peter Holland jõudis debüütmängus kahe väravasööduni.

Nashville Predators 6 - 3 St. Louis Blues (tipphetked)

Blues jõudis teise kolmandiku alguses 3-0 eduseisu ja läks siis koju ära. Ryan Ellise tagasi saanud Predators polnud viis aastat kodupubliku ees suutnud kolmeväravalisest kaotusseisust välja tulla. Kapten Mike Fisher juhatas vägesid kahe tabamusega. Ülikehvalt alustanud Pekka Rinne jõudis 23 tõrjega karjääri 250. võiduni.

Minnesota Wild 5 - 1 Florida Panthers (tipphetked)

Kodus tänavu vaid kolm korda kaotanud Wild näitas oma võimu, kui enne vastase väravat 5-0 eduseisu liiguti. 29 tõrjega lõpetanud Devan Dubnyki nullimäng rikuti alles neli ja pool minutit enne lõppu Dylan McIlrathi poolt.

Edmonton Oilers 1 - 3 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Jakid suutsid kaotusseisust oma võiduseeria pikendada seitsme peale. Edu võtmeks oli ülekaal, kust tuli kaks väravat. Connor McDavid pidi tänavu seitsmendat korda leppima vähema kui kahe väravale läinud pealeviskega.


Dallas Stars 6 - 2 Anaheim Ducks (tipphetked)

Stars vastas viimase kolmandiku alguses tulnud 1-2 kaotusseisule viie vastuseta jäänud väravaga. Dan Hamhuis tähistas 34. sünnipäeva tabamusega ning Jamie Benni oli 1+2'ga kaptenile kohaselt meeskonna liider.

Kommentaarid