Predatorsi läbi aegade esimene drafti valik lõpetas karjääri

Tänavuseks hooajaks lepinguta jäänud David Legwand on teatanud karjääri lõpetamisest. NHL-is üle 1000 põhihooaja kohtumist pidanud ameeriklane on läinud ajalukku, kui Nashville Predatorsi läbi aegade esimene drafti valik. Enamuse karjäärist veetis ta ka just samas klubis.

(foto: sportsnet.ca)
Predators korjas 1998. aasta draftis Legwandi 2 valikuga ära pärast seda, kui avavalikuga oli Vincent Lecavalier Tampa Bay Lightningule läinud. Seejuures oli Predators selle valiku just Lightningult välja kaubelnud ja algselt kuulus see tegelikult üldse San Jose Sharksile.

Mullu Buffalo Sabresit esindanud Legwand on hokiajalukku läinud ka kui esimene mängija, kes NHL-is lisaajal karistusviske realiseerinud.

Lisaks kuuluvad Legwandile mitmed Predatorsi rekordid. Näiteks enim mänge (956), kõige rohkem väravaid (210), sööte (356) ja punkte (566).

"See oli suurepärane retk, eriti võimalus mängida Nashville'is ligi 1000 mängu klubi eest, kes mu draftis ja näha seda, kuidas ala seal arenes, viia ellu unistus mängida kodulinna Red Wingsi eest, positiivne kogemus Kanada pealinnas Ottawas mängimisest ja lõpetada mu viimasel hooajal Buffalo Sabresi talendikate mängijatega mängides," teatas Legwand.

Legwandi karjääri lõppnumbriteks jäid 1136 põhihooaja mängu, 228 väravat ja 618 punkti.

Kommentaarid