Katkeb liiga ajaloo üks pikimaid raudmehe seeriaid

Eile Bostonis mänginud Florida Panthers on täna Philadelphias, kuid sealse Flyersi vastu tuleb minna Keith Yandle'ita. 30-aastane kaitsja jääb kohtumisest alakeha vigastuse tõttu eemale ning peatreeneri Tom Rowe sõnul ootab ameeriklast eest pikem paus. Sellega katkeb ka üks liiga ajaloo pikimaid raudmehe seeriaid.

(foto: sny.tv)
Karjääri Arizona Coyotesis alustanud ja enne tänavust poolteist hooaega New York Rangersi särgis veetnud Yandle puudus viimati mõnest kohtumisest 2008. aastal. Eilne oli tema jaoks 577. järjestikune matš. Sellega haaras ta ainuisikuliselt kõigi aegade 10. koha endale. Eelnevalt oli ta samal pulgas 70ndatel ja 80ndate alguses liigas mänginud ründaja Billy Harrisega.

Liiga ajaloo jooksul on olnud kaheksa mängijat, kes teinud kaasa vähemalt 600 järjestikust mängu. Edetabeli tipus troonib Doug Jarvis, kel õnnestus aastatel 1975-1987 kestnud karjäär veeta nii, et vahele ei jäänud absoluutselt mitte ükski põhihooaja mäng. Lõpuks kogunes neid 964.

Pikim aktiivne seeria kuulub Anaheim Ducksi Andrew Coglianole, kes pole sarnaselt Jarvisele vähemalt seni karjääri jooksul puudunud mitte ühestki kohtumisest. Hooajal 2007/08 alanud seeria on tänaseks veninud 730 mängu peale. See on läbi aegade pikkuselt kuues.

Kommentaarid