Kõvasti käkkinud Elliott jõudis üle pika aja võiduni

Suvel Calgary Flamesi poolt suurte lootustega hangitud väravavaht Brian Elliott jõudis läinud ööl alles oma tänavuse neljanda võiduni. Seejuures oli tegu esimesega alates 28. oktoobrist, mil ta oli edukas kolm korda järjest. Arizona Coyotesi vastu tuli 4-2 võit vaatamata Elliotti kahele käkile.

(foto: Getty Images)
31-aastane väravavaht kinkis kodus mänginud koiottidele 6. minutil eduseisu, kui ta ebaõnnestunult litrit mängima läks.


Alguses pealevisetega 0-10 taha jäänud Flames taastus aga käkist ja läks kahe ülekaalu väravaga mängu viimase perioodi avaminutil juhtima, kuid siis juhtus jälle. Ryan White'i pealevise läks sõna otseses mõttes lihtsalt Elliottist läbi.


Avavärava autor Christian Dvorak sai teise juures kirja söödu ja jõudis nii noore karjääri esimese kahe punktiga mänguni.

Flames suutis aga näidata iseloomu. Ja osavust ülekaalus. Ka teine väravavahi eksimus ei viinud meeskonda rivist välja ning ülekaalust pandi 24 tõrjega lõpetanud Mike Smithi selja taha ka võiduvärav. Johnny Gaudreau lükkas käima kombinatsiooni, mille eest olnuks tegelikult viisakas jagada välja kolm söödupunkti.

Alles kaks nädalat tagasi ülekaalu osas liiga viimane olnud Flames on kerkinud nüüd keskmike sekka. Kohtumine Coyotesi vastu oli kaheksas järjest, kus Glen Gulutzani mehed vähemalt ühe PP väravani jõudsid. Alates 1. detsembrist on 37.5%-ga oldud kogu liiga parim ülekaalu meeskond.

Coyotesi vastu realiseeriti olukordi täpselt 50%-ga, kui kuuest võimalusest kolm väravaks tehti. Kodumeeskond ise jäi viiega nulli peale. Nende hulgas oli ka umbes 1:45 kestnud 5 vs 3 olukord, mille surmamist Elliott mängu võtmeks nimetas.

Üle pika aja tulnud võit lõppes Elliotti jaoks 25 tõrjega. Neist 14 läksid kirja juba avakolmandikuga.


Võiduvärava juures üks söötjatest olnud Sean Monahan kerkis üle kümne hooaja esimeseks Flamesi mängijaks, kes meeskonna kümnes järjestikuses kohtumises vähemalt ühe punktini jõudnud.

Teised kohtumised

Philadelphia Flyers 1 - 2 (KV) Nashville Predators (tipphetked)

Tänavu kodust eemal kohutavalt esinenud Predators, kes oli teist mängu järjest P.K. Subbanita, lõi kaks kärbest ühe hoobiga. Tuli hooaja neljas võõrsil võit ning esimene, mis korjatud üles pärast normaalaega. Pekka Rinne suutis detsembris esimest korda lubada endale vähem kui kolm.

Toronto Maple Leafs 2 - 3 Anaheim Ducks (tipphetked)

Auston Matthewsi hooaja 15. tabamus tõi Leafsile eduseisu, ent oma endine peatreener jäi siiski alistamata. Randy Carlyle jätkas endiste Leafsi bosside kena seeriat.


St. Louis Blues 2 - 3 (LA) Edmonton Oilers (tipphetked)

Liiga punktitabeli liidrite duellis viis Vladimir Tarasenko avakolmandikul Bluesi 2-1 ette, kuid Connor McDavid naeris viimasena paremini, kui lisaajal Ryan Nugent-Hopkinsit võiduvärava tegemisel abistas. Jake Allenile puhkust andnud Blues on pärast kaheksat järjestikust võitu Oilersi vastu kaotanud kolm järjest.

Esmaspäeval pidi toimuma ka Carolina Hurricanes vs Detroit Red Wings kohtumine, ent PNC Arena jää jahutussüsteemi rike rikkus väljaku ning mängukorda seda ei saadudki.

Kommentaarid