Penguins kostitas Senatorsi kaheksa väravaga

Kõike, mida suudab Calgary Flames, seda suudame ka meie. Selliselt kukkus esmaspäeval välja Pittsburgh Penguinsi esitus Ottawa Senatorsi vastu. Teist mängude õhtut järjest nähti liigas ühte kaheksa väravani jõudnud meeskonda. Penguins haaras kodus 8-5 võidu.

(foto: Peter Diana/Post-Gazette)
Kõvas lammutustöös sai Bryan Rustist klubi ajaloos Mario Lemieux järel teine mängija, kes skoorinud ühes kohtumises kübaratriki nii, et tabamuste hulgas on ka edukas karistusvise. 24-aastane ründaja jõudis karjääri esimese kübaratrikini ja lisas selle kõrvale ka ühe söödu.

Pärast korralikku algust tegi Mike Sullivani meeskond endal elu päris keeruliseks. Rusti esimene ja Sidney Crosby hooaja 17. tabamus tõid avakolmandikul kaks eduseisu, ent 2-2 viigi pealt läksid asjad teise alguses päris nihu. Senaatorid lõpetasid kahe ülekaalu väravaga Marc-Andre Fleury õhtu.

"See mängijate grupp on piisavalt näidanud, et olenemata olukorrast on meil ründejõudu, talenti ja võimekust mäng võita. Usume, et olenemata skoorist suudame alati võita," sõnas Sullivan pärast mängu.

Pingviinid on päris palju sel hooajal kaotusseise võitudeks pööranud ja nii läks ka seekord. Juba teise kolmandiku lõpuks oldi ees, kui Matt Cullen vähemusest skooris ning täpsed olid ka Phil Kessel ja Justin Schultz.

"Kui selle meeskonna puhul ukse ka vaid veidi avad, tormavad nad kohe sisse. Peame kaheväravalisi eduseise kindlasti paremini kaitsma, Õpime seda," rääkis Senatorsi boss Guy Boucher pärast mängu.

Viimasel perioodil vastas Dion Phaneuf ülekaalust veel Jevgeni Malkini väravale, aga rohkem külaliste püssist pauku ei tulnud. 6-5 pealt sai enne tänavust hooaega kokku 55 mänguga viis väravat teinud Rust lõppskoori ja oma kübara vormistada. 24-aastase jänki hooaja väravasaak kahekordistus.

Senators vahetas väravavahti seitse minutit enne lõppu pärast Rusti edukat karistusviset. Vahepeal mõned mängud abikaasa haiguse tõttu uuesti vahele jätnud Craig Anderson suutis teha 36 tõrjet. Penguins oli pealevisetega lõpuks üle 46-34.


Penguins on võitnud järjest 28 mängu, kus nii Crosby kui Malkin väravani jõudnud.

Teised kohtumised

Boston Bruins 4 - 3 (LA) Florida Panthers (tipphetked)

Kolm kord juhtinud Bruins jäi poolteist minutit enne lõppu normaalajal võidust ilma, ent kahe väravaga lõpetanud David Pastrnak tõi lisaminutitel ilutabamusega kaks punkti ikkagi ära. Vaid Crosby ja Patrik Laine on 20-aastase tšehhi 15-st väravast tänavu rohkem kirja saanud.


Washington Capitals 3 - 2 (LA) Buffalo Sabres (tipphetked)

Kohtumisele kolme järjestikuse kaotusega tulnud Capitalsi mängumootor jukerdas endiselt, aga kaks korda tuldi kaotusseisust välja ning lisaajal otsustas oma õhtu teisega asja Marcus Johansson. Washington on Sabresi jaoks päris karm koht mängimiseks. Viimasest 14-st kohtumisest on võidetud vaid kolm.

Columbus Blue Jackets 4 - 1 Arizona Coyotes (tipphetked)

Kaotusseisu jäänud sinijakid vedas võidule endine koiott Sam Gagner, kes oli 2+2'ga osaline kõigis kodumeeskonna väravates. Viimastel aastatel mitme klubi vahel ringi põrganud ründaja on tegemas väga korralikku aastat. 23 mänguga on kirjas kümme väravat ja 17 punkti.

Kommentaarid