Selgusid Vegase meeskonna esimesed peatreeneri kandidaadid

Järgmisest hooajast NHL-is uue meeskonnana väljakule tulevat Vegas Golden Knightsi on hakatud seostama esimeste peatreeneri kandidaatidega. Klubi omanik Bill Foley on öelnud, et lõplik valik tehakse 6-7 treeneri vahel. Väidetavalt on kaks neist Kirk Muller ja Craig Berube.

(foto: Ethan Miller/Getty Images)
Hetkel Montreal Canadiensi juures abitreenerina ametis olev Muller on varasemalt kolmel hooajal Carolina Hurricanesi juures peatreenerina töötanud. Mitmeid New Jersey Devilsi rekordeid omav endine ründaja tõi Hurricanesile aastatel 2011-14 187-st mängust 80 võitu. Pärast vallandamist veetis ta enne tänavust hooaega kaks aastat St. Louis Bluesi abitreenerina.

Berubel on kaheaastane NHL-i peatreeneri kogemus. Aastad 2013-15 möödusid Philadelphia Flyersi tüüri juures. 161-st mängust tuli 75 võitu ning oma esimesel aastal viis ta meeskonna ka playoffidesse, kus avaringis hilisemale finalistile New York Rangersile kõva vastupanu osutati.

Mängijakarjääri jooksul üle 3000 karistusminuti kogunud mees on hetkel ametis Bluesi AHL-i meeskonna peatreenerina.

Mõlemad võimalikud treenerid on varasemalt olnud McPheega tihedalt seotud. Muller ja McPhee olid 80ndate lõpus New Jerseys tiimikaaslased ning Berube oli 90ndatel mängija Washington Capitalsis, keda McPhee peamänedžerina juhtis.

Veel pole selge, millal Golden Knights peatreeneri ametisse määrab. Räägitud on märtsist-aprillist, ent Foley on maininud, et kandidaatide seas on hetkel ka liigas töötavad treenerid ja see võib protsessi pikendada.

Pärast nime saamist on Golden Knightsil tekkinud väikesed probleemid, kuna USA patendiamet otsustas klubi kaubamärgi registreerimisest keelduda. Kuid nii olevat see kõigi avalduste puhul ja seetõttu võib eeldada, et tegu pole ületamatu tõkkega.

Kommentaarid