Flyers kasvatas võiduseeria seitsme peale

27. novembril alanud Philadelphia Flyersi võiduseeria ei taha kuidagi lõppeda. Isegi mitte siis, kui meeskond laseb endale kodujääl viis väravat. Just nii juhtus neljapäeval, kui Flyers võõrustas Edmonton Oilersit. Kodumeeskond jäi peale 6-5.

(foto: courierpostonline.com)
Mitmete pöörangutega kohtumise täheks osutus Claude Giroux. Flyersi kapten vormistas teisel kolmandikul 1:12'ga tehtud kolme järjestikuse värava seeria ning tõi hiljem omapärase tabamusega meeskonna 5-5 viigisadamasse.


Giroux sai ühe värava puhul enda nimele ka söödupunkti. Jakub Voracek tegi eeltöö koguni kolmele väravale ja lõpetas nelja punktiga.

Oilersi edukaim oli 1+2'ga Leon Draisaitl. Eelmisel hooajal ühes Flyersi vastu peetud mängus saadud vigastuse tõttu mitmeks kuuks väljakult eemale jäänud Connor McDavid lõpetas 1+1'ga ja pidi vajalikuks tuletada meelde mullust intsidenti Brandon Manninguga.

"Andsin endast kõik, et teda eelmisel aastal meedias kaitsta. Kõik tahtsid suure kella külge panna seda, et ta vigastas mind meelega ja ta tahtis täna kommenteerida seda, mis mullu juhtus. Arvan, et see oli üks matslikumaid asju, mida ma kunagi olen jääl näinud. Ta ütles mõningaid asju ja meie kutid käitusid sellele vastavalt," rääkis McDavid

"Nüüd saame spekulatsioonid lõpetada, kuna see, mis ta jääl ütles, kinnitas seda. Ta näitas, milline tüüp ta tegelikult on, kui enda eest ei seisnud ja mõnede meie kuttidega ei kakelnud."


Manning lükkas süüdistused tagasi. "Ma ei teeks kellelegi eales meelega viga. Kõik kes mind teavad, teavad seda, et mängin täiega. Selle tõttu olen ka siia jõudnud, selle pärast ma olengi NHL-is."

Pärast 2-0 eduseisu pääsemist 2-3 taha jäänud Oilers jõudis viimase kolmandiku alguses veel 5-3 ette, aga võit jäi siiski võtmata. Otsustav tabamus sündis poolteist minutit enne lõppu Michael Raffli poolt.


Oilers on pärast head algust täiesti maha jahtunud. Viimasest 16-st mängust on võidetud vaid viis. Flyersi 7-mänguline võiduseeria on pikim alates 2011. aasta detsembrist.

Teised kohtumised

Boston Bruins 2 - 4 Colorado Avalanche (tipphetked)

Avalanche lõpetas kuuemängulise kaotusteseeria kohas, kus näiliselt alati võidetakse. Bostonist on alates 1999. aasta veebruarist 11 mängu jooksul teenitud kümme võitu. Neist üheksa on tulnud järjest. Kodumeeskond ärkas 0-3 seisu pealt kahe David Pastrnaki väravaga, ent siis oli juba liiga hilja.

New York Islanders 3 - 2 St. Louis Blues (tipphetked)

Kodus tänavu praktiliselt kõiki tuuseldanud Blues on võõrsil ise poksikoti rollis. Kodust eemal on 11-st mängust kaotatud seitse. Islanders jõudis viimases kuues mängus viienda võiduni tänu Anders Lee kahele väravale. 26-aastasel ründajal on nüüd viimase kaheksa mänguga kirjas seitse tabamust.

Montreal Canadiens 5 - 2 New Jersey Devils (tipphetked)

Ründeliinis üsna hõredaks jäänud Canadiens ei lasknud sellest end vähemalt veel mitte häirida. Devilsi väravale pandi tervelt 49 pealeviset. Viimasel kolmandikul oldi üle 24-7! Torrey Mitchell pani kaks väravat ja mängulise kolkimise kõrval tehti seda ka füüsiliselt, kui Carey Price üllatuslikult üle kees.


Tampa Bay Lightning 1 - 5 Vancouver Canucks (tipphetked)

Canucks jäi pealevisetega alla 30-41, aga skooris oma esimese üritusega ning jõudis lõpuks ülekaaluka võiduni. Jack Skille ja Jayson Megna tegid mõlemad kaks väravat. Ben Bishopi ebakindel hooaeg jätkus järjekordse koogiga, mis ostus ka külaliste võiduväravaks.


Florida Panthers 1 - 5 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Pantridel ei taha uue peatreeneriga kuidagi võidud koguneda. Kuue mängu peale kaotati nüüd viies. Sidney Crosby jõudis oma hooaja 21. mängus juba 18. väravani ning Penguins jätkas pöörases tempos skoorimisega. Viimase kuue mängu peale on tehtud ei rohkem ega vähem kui 31 väravat.

Winnipeg Jets 1 - 2 New York Rangers (tipphetked)

Mark Scheifele naases vigastuspausilt väravaga, kuid ei suutnud siiski kodumeeskonda võiduni vedada. Rangersi võiduvärav tuli ülekaalust Kevin Hayesi poolt veidi rohkem kui minut enne normaalaja lõppu. Alain Vigneault meeskond on nüüd tänavu võitnud kõik kümme mängu, kus Hayes täpne olnud.

Dallas Stars 5 - 2 Nashville Predators (tipphetked)

Stars jõudis viimases 13 mängus alles viienda võiduni Jason Spezza ja Jamie Benni vedamisel. Mõlemad lõpetasid 1+2'ga. Kapten jõudis oma karjääri 200. tabamuseni. Spezza polnud 13 mängu skoorinud. Pärast novembri liiga kuu parimaks mängijaks nimetamist on Pekka Rinne kolmes kohtumises lasknud keskmiselt ligi viis väravat mängu peale (4.80).

Arizona Coyotes 1 - 2 Calgary Flames (tipphetked)

Kohtumist juhtima pääsenud koiotid ei suutnud võiduga tähistada seda, et kapten Shane Doan kerkis klubi ajaloos enim söödupunkte (554) kirja saanud meheks. Külaliste mõlemale väravale tegi eeltöö Johnny Gaudreau, kellel pärast vigastuspausi kolme mänguga kirjas kuus punkti (2+4). Võiduvärava kangelaseks kerkis Dougie Hamilton. Flames on jõudnud viiemängulise võiduseeriani.

Los Angeles Kings 1 - 3 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Postide vahel Jeff Zatkoffi kasutanud Kings kaotas kodus Hurricanesile esimest korda pärast täpselt 11-aastast pausi. Bill Petersi meeskond teenis alles hooaja neljanda võõrsilvõidu Derek Ryani juhtimisel. 29-aastane ründaja kasvatas kahe tabamusega hooaja saagi kolme peale. Drew Doughty tähistas 27. sünnipäeva väravaga.

Kommentaarid