Väikesed tüdrukud nutavad: Blues saatis Oshie Washingtoni

T.J. Oshie nimi ilmus mõni aeg tagasi kuulujuttudesse ning tänaseks on tema karjääri St. Louis Bluesi ridades ka lõppenud. 28-aastane ründaja jätkab Washington Capitalsi särgis. Pealinnast läheb teises suunas Troy Brouwer, Pheonix Copley ja drafti 3. ringi valik.

(foto: Scott Rovak/Getty Images)
Oshie lõppnumbriteks kujunesid St. Louisis 443 mänguga 310 punkti (110+200). Tema stabiilsed esitused on üheks põhjuseks, miks Capitals ta endale haaras. "T.J. on silmapaistev uisutaja, kellel on suurepärased oskused," teatas ülemineku järgselt Capitalsi peamänedžer Brian MacLellan. "Ta on võimas mängija, kes on oma NHL-i karjääri jooksul stabiilset produktsiooni näidanud. Tunneme, et ta täiendab kenasti meie satsi ning aitab meid järgmisele tasemele."

Ameeriklaste suur kangelane Sotši olümpiamängudelt oli St. Louisis ka väikeste tüdrukute lemmik.


Oshie enda reaktsioon üleminekule oli palju positiivsem: "Olen alati mänginud koos väga heade mängijatega, aga mitte sellistega nagu Ovetškin ja Bäckström. Nendega koos mängimine saab olema hämmastav. Tunnen end nagu laps kommipoes."

Brouwer, kes kuulus Chicago Blackhawksi 2010. aasta võidukasse koosseisu, on seni karjääri jooksul 531 kohtumisega kogunud 255 silma (132+123). Ta mängis Washingtonis viimased neli hooaega. Viimased kaks aastat on mõlemad lõppenud 43 punktiga ning ta on mõlemal hooajal ületanud 20 värava piiri. Oshie on sellega oma 7-aastase karjääri jooksul saanud hakkama vaid korra.

Copleyl on selja taga edukas AHL-i debüüthooaeg. Seal olid tema numbriteks 2.17 ja 92.5%.

Blues saab tehinguga oma palgalehe 750 000 võrra väiksemaks. Lisaks kestab Oshie leping hooaja jagu kauem, kui Brouweri oma, mis lõppeb järgmisel suvel.

Kommentaarid