Craig Smithile 5-aastane, 21.25-miljoniline leping

Eile tehti avalöök vahekohtu kaudu uute lepingute jagamisele. Esimesena võeti arutlusele Nashville Predatorsi ründaja Craig Smithi kaasus, kuid lõppkokkuvõttes kujunes see ajaraiskamiseks. Sarnaselt aasta tagasi P.K. Subbani juhtumi puhul tehti istung ära, aga vahetult pärast seda jõuti siiski enne peale sunnitud tehingut kokkuleppeni.

(foto: John Russell/Getty Images)
Predators sidus oma 2009. aasta drafti 4. ringi valiku ära viieks aastaks. Uut hooaega alustab 25-aastane ründaja 3.75-miljonilise töötasuga, mis hakkab aasta-aastalt veerandmiljoni jagu kasvama, andes lõpuks lepingu koguväärtuseks 21.25 miljonit dollarit.

Smith on ennast viimastel aastatel tõestanud võimeka väravakütina. Tänavu jäi tema kontole 23 kolli ning aasta varem 24 tabamust. Kaks aastat tagasi oli ta USA jaoks pronksiga lõppenud maailmameistrivõitlustel üks resultatiivsemaid mängijaid. Kümne söödupunktiga oli ta parim abistaja ning nende kõrvale pani ta ka neli väravat.

Enne vana tehinguga aastas kaks miljonit teeninud ründajaga uue lepingu tegemist oli Predators ainus klubi, kes polnud seni oma palgalehega miinimumtasemeni jõudnud. Allkirjade kogumine peaks nüüd jätkuma teise 20 värava mehe Colin Wilsoniga. Temagi on uue lepinguga seoses vahekohtu poole pöördunud, aga võimalik, et Smithiga loodud pretsedent aitab sellegi olukorraga varem õhtule saada.

Teiste klubide võtmemängijatest on vahepeal enne vahekohtu otsust lepingu kätte saanud Edmonton Oilersi Justin Schultz (aastane leping, töötasu 3.9 miljonit) ja New Jersey Devilsi Eric Gelinas (2-aastane leping, koguväärtus 2.15 miljonit).

Kommentaarid