Oilers nelja aastaga karikavõitjaks? Üks hokispetsialist vähemalt arvab nii

Connor McDavidi hankimine on Edmonton Oilersi fännidele pakkunud lootuse, et halvad ajad on kunagise suurklubi jaoks minevikku jäämas. Samas pole 18-aastase imelapse draftimine ainus käik, mis meeskonnale helgemat tuleviku lubab. Lisaks on Todd McLellani ja Peter Chiarelli näol toodud meeskonda tüürima silmapaistva CV-ga mehed. Hokispetsialist Ron MacLean usub, et see võib Oilersile juba lähiaastatel Stanley karika tuua.

(foto: thehockeywriters.com)
MacLean on Kanada televisioonis ligi 30 aastat NHL-i ülekandeid vahendanud reporter, kes madalamal tasemel tegutsenud ka kohtunikuna. Uue näoga Oilersile näeb ta suurt tulevikku: "Andke mulle klaas veini või õlut ning ma arvan, et nad võidavad kahe aasta pärast karika. See mõte võib olla liialt tormakas, kuid ma ei usu, et neil selleks rohkem kui neli aastat läheb."

Koos värvika endise Boston Bruinsi peatreeneri Don Cherryga ülipopulaarset "Coach's Corner" saadet vedav MacLean usub, et McDavid sulandub kiirelt meeskonda ning lisaks saab Oilersi kaitseliin koheselt korraliku panuse ka 20-aastaselt kaitsjalt Darnell Nurse'ilt, kes on klubi 2013. aasta drafti avaringi valik.

Samuti kiidab MacLean rohkelt meeskonna liidreid Jordan Eberlet ja Taylor Halli: "Nad mängisid maailmameistrivõitlustel koos Crosbyga, mis on sarnane olukord sellele, mida tegid Messier ja Gretzky. Need kaks Oilersi mängijat toetasid Mario Lemieux'd 1987. aasta Kanada karika otsustavatel hetkedel. Nüüd on kaks Oilersi mängijat koos Sidiga jõudnud kullani. Olge valmis Eberle esiletõusuks! Ta on juba olnud rahvusvahelisel tasemel suurepärane. Samas arvan, et sellest saab Taylor Halli aasta."

Eberlel on selja taga 63 punktiga (24+39) hooaeg. Halli aasta rikkusid terviseprobleemid, mis lasid ta jälle vaid 53-ks kohtumiseks. Nendes tegi ta 14+24. MM-il kogusid mõlemad enam kui punkti mängu kohta. Eberle oli seitsme tabamusega turniiri suurim väravakütt.

Oilers pole üheksa aastat järjest playoffidesse jõudnud, kuid MacLean märkis, et uuel hooajal on meeskonnal fantastilised võimalused oma hooaja pikendamiseks.

Kommentaarid