Capitals sai Braden Holtbylt allkirja kätte

Taas üks lepingusaaga on lõpplahenduse leidnud. Washington Capitals käis oma esiväravavahi Braden Holtbyga neljapäeval vahekohtu ees ära, aga enne kohtu otsust saadi temalt allkiri kätte. 25-aastane puurivaht seoti ära viieks aastaks, töötasuga 30.5 miljonit dollarit.

(foto: Kathy Willens/AP)
Suve jooksul on mitmeid huvitava ülesehitusega lepinguid tehtud ja nii on see ka Holtby puhul. Uuel hooajal on tema põhipalgaks vaid kolm miljonit, aga sellele lisandub 3.5 miljoni jagu boonuseid. Järgneval kahel aastal teenib ta kokku 14 miljonit ning lepingu viimase kahe hooajaga 10 miljonit. Keskmise töötasu, 6.1 miljoni osas saab temast NHL-i väravavahtide palgatabeli seitsmes mees.

"Braden on tõusnud NHL-i üheks parimaks väravavahiks ning oleme rahul, et allkirjastasime temaga pikaajalise lepingu," teatas tindi kuivamise ajal peamänedžer Brian MacLellan. "Tunneme, et Bradenil on algamas mängijakarjääri parimad aastad ning ta on ennast juba tõustanud meie klubi ajaloo ühe parima puurivahina. Ta on atleetlik väravavaht, kellel on tohutu töötahe ja näeme teda meie tuleviku tähtsa osana."

Holtby tõusis tänu meeskonnakaaslaste vigastustele esile 2012. aasta playoffides, kus ta tõrjeprotsendiga 93.5% lasi endale keskmiselt vaid 1.95 väravat. Pärast seda näitas 2008. aasta drafti 4. ringi valik paaril hooajal üsna ebastabiilset mängu, kuid tõusis tänavu jõuliste sammudega NHL-i parimate väravavahtise sekka. Endale lastud 2.22 väravaga oli ta vähemalt 50 mängus osalenud mängijate seas 4. kohal ning tõrjeprotsendiga 92.3% 6. positsioonil.

Uuel hooajal võib Holtby poolt oodata veel vägevamaid esitusi. "Eelmisel aastal proovisin endale tõestada, et väärin uut lepingut, sel aastal asun tõestama, et olen saadud lepingut väärt," kommenteeris puurivaht, kes väidetavalt vahekohtu kaudu nõudis aastapalgaks tervelt kaheksa miljonit.

Kommentaarid