Endine Leafsi boss Ron Wilson ootab Phil Kesselilt 40 väravaga hooaega

Ron Wilsoni periood Toronto Maple Leafsi peatreenerina (2008-12) oli üsna õnnetu, aga sellegipoolest on tema saanud hakkama millegagi, mida tema järeltulijad pole suutnud. Ta võlus Phil Kesseli poolt välja kolm järjestikust 30 väravaga hooaega. Wilson ootab seda, et ründetuus saab ka Pittsburgh Penguinsi eest oma püssi paukuma.

(foto: thehockeywriters.com)
"Pittsburgh ehitab meeskonda, mis soovib koheselt Stanley karika võita ja usun, et Phil annab neile edu juurde. Seega ootan, et ta teeb sel aastal vähemalt 40 väravat ning on taas domineeriv mängija," rääkis Wilson eile antud intervjuus.

Kesseli senine karjääri parim väravasaak on 37, mis ära tulnud kahel korral. Lõppenud hooajal piirdus ta aga vaid 25 tabamusega. Eelkõige peaksid kvaliteetsemad tiimikaaslased ta sellest august välja päästma. Seda usub ka Wilson: "Phil saab kindlasti Pittsburghis hakkama. Ei ole vahet, kas ta mängib koos Malkini või Crosbyga, ta saab enda kõrvale tõelise tsentri, kes litri temale toimetab, et ta saaks omi asju teha. Torontos ei olnud see päris nii."

Pärast üleminekut on ka Kessel ise rõõmustanud selle üle mis, või täpsemalt kes, teda uues klubis ees ootab. "Ma pole kunagi mõelnud koos Sidney Crosby ja Jevgeni Malkiniga mängimisele. See on hämmastav. Olen ülielevil," oli 27-aastase ründaja vahetu emotsioon.

Senise karjääri jooksul 668 mänguga 247 kolli teinud ründaja on samuti rahul, et Torontost pääses: "Oled seal nagu täiesti teistsuguses maailmas. Ilmselgelt ootan põnevusega uut algust."

Kessel läheb Penguinsi särgis Torontosse esimest korda tagasi 31. oktoobril. Uue hooaja esimene omavaheline kohtumine on aga juba pingviinide viiendas mängus, kui Leafs 17. oktoobril kodus vastu võetakse.

Kommentaarid