Ducksiga lepingupikenduse teinud Kesler rahuldub vaid karikavõiduga

Ryan Keslerist sai sel nädalal üks väga rikas mees. Augusti lõpus 31. sünnipäeva tähistav ründaja tegi Anaheim Ducksiga 6-aastase lepingupikenduse, mille koguväärtuseks 41.25 miljonit dollarit. Eelmisel suvel Vancouverist California päikese all kolinud jänki loodab Ducksiga Stanley karika võitu. Kõik muu on vastuvõetamatu.

(foto: sportsglory.com)
Ducks on valusalt kolm aastat järjest playoffidest välja kolisenud pärast seisu, kus edasipääs vaid ühe võidu kaugusel. Lõppenud hooajal oli see veel eriti valus, kuna üks võit jäi puudu Stanley karika finaalseeriasse jõudmisest. Chicago Blackhawksi vastu anti ära 3-2 edu.

Kesler ei taha tänavu kogetut enam korrata: "Vajasime 6. mängus tapjainstinkti, mida meil polnud. Sellele saab läheneda kahte moodi - võime selle üle tusatseda või sellest õppida. Kindlustan koos meeskonna teiste liidritega selle, et me õpime ja lase sel rohkem enam juhtuda. See on meie kui meeskonna liidrite töö. Võin öelda, et seda ei juhtu enam."

Canucksis mängides 2011. aasta finaalseeria Boston Bruinsile kaotanud Kesler oli aasta tagasi justkui see viimane lüli, mis Ducksi pärast ligi kümneaastast pausi taas finaali aitab. Sellest jäi napilt puudu, aga nagu ikka - mis kehvasti, see uuesti.

Klubi peamänedžer Bob Murray on sel suvel üle finišijoone aitavateks lülideks toonud Kesleri vana klubikaaslase, kaitsja Kevin Bieksa ning ründajad Carl Hagelini ja Chris Stewarti.

Meeskond tundub tugev, aga see paberi peal olev jõud tuleb ka tulemuseks realiseerida. "Meie grupp ei ole rahul enne, kui oleme Stanley karika võitnud," rääkis Kesler. "Ja arvan, et kui me karika võidame, siis pole me samuti rahul. Hakkama tahtma järgmist. Meil on piisavalt hea koosseis, et seda saavutada. Peame lihtsalt kõik lülid kokku sobitama. Olime finaalist ühe mängu kaugusel ja see kogemus aitab meid uuel aastal."

Ducks alustab uuel hooajal oma teekonda karika suunas 10. oktoobril, kui ollakse külas naabril San Jose Sharksil. Kaks päeva hiljem, juba hooaja teises mängus lähevad Kesler ja Bieksa vastamisi oma endise leivaandjaga.

Kommentaarid