Draftieelne tehing: Kesler Anaheimi

Tänane draftiõhtu on saanud mõnusa alguse. Oma lõpu on leidnud Ryan Kesleri saaga. Vancouver Canucks oli lõppenud hooaja üleminekute tähtajal ülimalt lähedal ründaja äravahetamisele, kuid lõplikult jõuti selleni alles nüüd. 29-aastase jänki uueks koduklubiks on Anaheim Ducks. Canucks saab oma kunagise drafti avaringi valiku eest vastu Luca Sbisa, Nick Bonino ja kaks tänavust draftivalikut (24. ja 85.). Koos Kesleriga rändab Ducksile üks järgmise aasta kolmanda ringi draftivalik.

(foto: Darryl Dyck/The Canadian Press)
Kesler lahkub Canucksist olles üheksa hooaja jooksul 654. mänguga kogunud 392 punkti (181 väravat). 2011. aasta Selke trofee võitja ja 2010. aasta olümpiahõbe võtab Anaheimi kaasa kaheaastase lepingu, kus tema hooaja palk on viis miljonit dollarit ehk ligikaudu 3.7 miljonit eurot.

"See vahetustehing tugevdab meie eesmärki panustada noortele, pakkuda tuge olemasolevale tuumikule ja arendada draftivalikuid, kes panustaksid tulevikus meeskonna edusse," ütles Canucksi peamänedžeri Jim Benning tehingu kommentaariks jagades rohkelt kiitust ka meeskonna uutele liikmetele.

26-aastane Nick Bonino tegi tänavu eluhooaja, mängides tihti ka Ducksi esimeses ründekolmikus koos Ryan Getzlafi ja Corey Perryga. 77. põhihooaja mänguga kogus ta 49 punkti (22 väravat). 13. playoff-kohtumises tegi ta 4+4.

Šveitslasel Luca Sbisal läks suur osa tänavusest hooajast käevigastuse nahka. Tema kontole jäi vaid 30 põhihooaja matši, millele lisas playoffides veel kaks. 24-aastane kaitsja on oma lühikese karjääri jooksul draftipäeva vahetustehingusse sattunud juba teist korda. Viis aastat tagasi loobus temast Philadelphia Flyers.

Kommentaarid