Draft: Austraalia tõusis Eestiga samale pulgale

Tänavune draft on nüüdseks läbi. 210. valiku seas oli lõpuks esindatud 11 riiki. Loomulikult osutus enim valituks noori Kanada mängumehi - kokku 80. Hoki sünnimaale järgnes USA 64-ga. Valituks sai ka kuradi tosin venelasi ning üheksa soomlast. Oma jalad said unelmate liiga ukse taha taas ka kaks lätlast. Esmakordselt ajaloos osutus valituks ka üks Austraalia mängumees. Kängurumaa oma Toivo Suursooks sai 20-aastane Nathan Walker, kelle peale kulutas Washington Capitals 3. ringi eelviimase valiku.

(foto: The Daily Telegraph)
Walesis sündinud Walkeril peaksid olema ka üsna head šansid NHL-is jääle saada. Näiteks aastate 1982-2000 kohta koostatud uurimuse kohaselt saavad vahemikus 61-90 valitud mängumehed unelmate liigas vähemalt ühe mängu kirja 53.7% juhtudest. Ehk siis on hea võimalus, et Austraalia saab oma NHL-i mehe enne kui Eesti.

Puuduvad andmed, kas Walkerit õnnitles personaalselt ka Aleksandr Ovetškin, kes tegi seda Capitalsi 1. ringi valiku Jakub Vrana puhul.


Kui aasta tagasi said draftis valituks vaid kolm tšehhi ja mitte ükski neist avaringis, siis sel korral võeti kaheksa tükki ja neist tervelt kaks 1. ringis. Vrana kõrval ka David Pastrnak (Boston Bruins).

Eestlaste ainsaks seoseks tänavuse draftiga oli see, et valituks sai ka üks Robert Rooba ja Siim Liiviku klubikaaslane. Minnesota Wild võttis 109. valikuna Espoo Bluesi noortemeeskonna väravavahi Kaapo Kähköneni.

Kommentaarid