Penguins määras uueks peatreeneriks vähetuntud Mike Johnstoni

Tänavune noormängijate draft on ukse ees ja nagu arvata võis, siis kõik klubid, kes hooaja lõpus ilma peatreenerita jäid, leiavad endale selleks ajaks uue lootsi. Viimasena valis enda mehe ära Pittsburgh Penguins. Olles Willie Desjardins'ist ilma jäänud, anti usaldus sarnase ajalooga Mike Johnstonile. Temagi saab alles 57-aastasena esimest korda mõne NHL-i klubi juures peatreenerina kätt proovida. Varasem Vancouver Canucksi ja LA Kingsi abitreener saabub Penguinsisse WHL-ist.

(foto: Getty Images)
Viimased kuus hooaega Portland Winterhawksi lootsina töötanud Johnston juhtis meeskonna viimasel neljal hooajal kolmel korral WHL-i läänekonverentsi võitjaks. Aasta tagasi õnnestus ka WHL-i karikas ära võita. Varasem peatreeneri kogemus on tal ka Kanada koondise juurest, keda ta juhendas 1999. aasta MM-il. Toonane turniir lõppes neljanda kohaga.

"Mike saabub Pittsburghi mitmekülgse kogemusega. Tal on suurepärased teadmised ja ta on tõestanud oma liidriomadusi. Tema mängustiil sobib meie mängijatele väga hästi," olid peatreenerit tutvustavad sõnad peamänedžeri Jim Rutherfordi poolt.

Johnstonile meeldib tempokas mäng ja seda lubab ta ka Penguinsi puhul harrastada. "Minu mänguplaani aluseks on litri valdamine, selle kontrollimine ja kiirus. Mängijatel peab kohtumise jooksul olema mitmeid erinevaid võimalusi," ütles Johnston oma filosoofia tutvustuseks lisades, et kaitseplaanide elluviimine kujuneb naturaalselt mängijatel harjumuseks.

Huvitaval kombel sõlmis Johnston Penguinsiga kolmeaastase lepingu olgugi, et väidetavalt polnud Desjardins valmis klubiga liituma just seetõttu, et pakutav leping oli vaid kaheaastane.

Kommentaarid