Penguins palkas uue peamänedžeri ja vallandas peatreener Bylsma

Pärast tänavust ebaõnnestumist võis supertiimi Pittsburgh Penguinsi poolt suvel oodata mitmeid ümberkorraldusi. Muutuste virr-varr ongi nüüd lahti läinud. Paar nädalat tagasi vallandatud peamänedžeri Ray Shero koha võtab üle Jim Rutherford ja samuti asub klubi otsima uut peatreenerit. Väidetavalt soovivad klubi juhid täielikku suuna muutust ja seega oli Dan Bylsmaga jätkamine välistatud. 43-aastane peatreener tõi Penguinsile oma debüüthooajal karikavõidu, kuid ei suutnud seejärel meeskonda enam konverentsi finaalist kaugemale tüürida.

(foto: KDKA)
Rutherford astus mõni aeg tagasi Carolina Hurricanesi peamänedžeri kohalt ja jäi klubi juurde presidendina ametisse. Penguinsi võlu oli aga nähtavasti endise väravavahi jaoks siiski liiga ahvatlev. "Enamus inimeste jaoks on see unistuste amet ja olen õnnega koos, et karjääri nii hilises faasis see mulle usaldati," kommenteeris 65-aastane Rutherford.

Samuti ütles Rutherford, et ta töötab klubi juures maksimum 2-3 aastat. Lisaks tähtsate otsuste vastu võtmisele on tema ülesandeks ka Penguinsi nooremate pintsaklipslaste juhendamine ja peamänedžeri ametiks ette valmistamine.

Enda sõnul on ta väga elevil võimalusest töötada koos Sidney Crosby ja Jevgeni Malkiniga, kuid tõi välja ka selle, et just ründajate ühtlase kvaliteedi puudumine on meeskonna hiljutistes ebaõnnestumistes süüdi. Samuti soovib Rutherford keskenduda rohkem mängu analüütilisele poolele. Tänavu karikafinaalis mängiv Los Angeles Kings on üks nendest meeskondadest, kes oma eduka koosseisu on üles ehitanud just sügavale analüüsile ja statistikale pühendudes.

Kommentaarid