Üleminekute karussell keerleb: Penguins loobus Nealist, Garrison Tampasse

Drafti 1. ring oli üsna üllatustevaene, kuid tervikuna oli õhtu lõbus. Vancouver Canucks asus aktiivselt palgaruumi vabastama ja draftivalikutega sahkerdama. Ryan Kesleri üleminekust saadud 85. valik kasutati koheselt Derek Dorsetti peale, kes toodi New York Rangersist. Tegu on mehega, kes mängis WHL-is Canucksi uue peatreeneri Willie Desjardins'i juhendamisel, seega ei pea tehingu tagamaid pikalt uurima. Lisaks loobus Canucks ka Jason Garrisonist, kes anti 2. ringi draftivaliku eest Tampa Bay Lightningule.

(foto: Marissa Baecker/Getty Images)
Kõik justkui vihjab sellele, et Canucks on valmis restart-nuppu vajutama ning uuesti otsast alustama. Klubi peamänedžer Jim Benning on need jutud (veel praeguse seisuga) aga tagasi lükanud. "Hankisime mängijad, kes meie hinnangul panustavad uuel hooajal meie edusse," ütles Benning 

Samas on Keslerist ja Garrisonist vabanemisega saanud Canucks juurde rohkelt palgaruumi. Liikvele on läinud jutud, et vabaagentide turul hakatakse jahtima väravavaht Ryan Millerit.

Lightning saab Garrisoni näol endale kogenud kaitsja, keda klubi enda sõnade kohaselt soovis nagunii hakata vabaagentide seast otsima. Ehk siis väikese tasu eest (lisaks Garrisonile saadi veel vastu üks 7. ringi draftivalik ja ründaja Jeff Costello mängijaõigused) säästetakse närvikulu, mis läheks vabaagentide meelitamisele.

Oma esimese suvise ümberehituse käigu tegi drafti ajal ära ka Pittsburgh Penguins. Igasugused valikud jäeti sellest tehingust küll välja. James Neal saadeti Patric Hornqvisti ja Nick Spalingu eest Nashville Predatorsi.

Penguins saab kaks mitmekülgset mängumeest, et parandada oma üldist kvaliteeti. Predators, kes on iidamast-aadamast olnud hädas väravatega, saab ennast tõestanud väravaküti. Neal, kes oli tänavu vigastustega kimpus ja tegi nii öelda "kehva hooaja", lõpetas aasta 27. tabamusega 59-st mängust. Predatorsi klubi rekord ühe hooaja peale on 33 väravat!

Kommentaarid