Capitals asub tippkaitsjat jahtima

Washington Capitalsi kaitse imeb. Mõne teise sõnaga on raske väravaesist olukorda kirjeldada. Võib vaid ette kujutada Capitalsi võimsust, kui Aleksandr Ovetškini poolt juhitud rünnakut toetaks ka soliidne kaitse. Mike Green, Karl Alzner ja teised on korralikud mängijad, aga nad pole Drew Doughty'd, P.K. Subbanid, Ryan Suterid. Kaitse on selge auk, mille Capitals peab oma ambitsioonide täitmiseks lappima. Kui uskuda klubi peamänedžeri Brian MacLellani sõnu, siis suvel hakatakse sellega tõsiselt tegelema.

(foto: Getty Images)
Mai lõpus ametisse määratud endine ründaja andis nädala alguses mõista, et mängijate turul kulutatakse suurim energia ühe tõelise tippkaitsja hankimisele. Seda kas siis vabaagentide näol või mõne vahetustehinguna. Nendesse juttudesse võivad kindlasti sattuda ka praeguse kaitseliini põhimehed, eesotsas Greeniga.

"Sobiva pakkumise korral olen valmis ükskõik kelle mõnda tehingusse kaasama, kuid hetkeseisuga sooviksime siiski koos Greeniga jätkata," kommenteeris oma plaane MacLellan.

Samas peaks tõelise tippkaitsja hankimiseks olema ainus võimalus teha seda just vahetustehingu kaudu. Piiranguteta vabaagentide nimistu eesotsas Matt Niskaneni ja Andrei Markovi ei ole just kõige erutavam.

Mõni aeg tagasi läksid liikvele kõlakad, et Capitalsi suurim unistus oleks meeskonda täiendada P.K. Subbaniga, kuid see näib juba eos ebaõnnestunud plaaniga. Montreal Canadiensi kaitsja leping on samuti lõppemas, kuid praegusel koduklubil on eesõigus seda pikendada ja Canadiens üritab seda kindlasti ka iga hinna eest teha. Sõna otseses mõttes iga hinna eest, sest väidetavalt soovib Subban uueks aastapalgaks kuus ja pool miljonit dollarit ehk umbes 4.8 miljonit eurot.

Piiratud vabaagentide hulgas on ka talendikad Torey Krug ja Danny DeKeyser, kuid sarnaselt Subbanile läheks nendegi meelitamine selgelt liiga kulukaks.

Kommentaarid