Rangers loobus Richardsi teenetest

Eile leidis lõpu üks NHL-i pikimaid kuulujutte. Kogu eelmise hooaja vältel räägiti sellest, et klubi plaanib Brad Richardsi lepingu välja osta ja need jutud kestsid kuni tänavuste playoffide lõpuni. Viimaks tehti nüüd see karm käik ka ära. 2011. aasta suvel sõlmitud 9-aastane leping sai joosta vaid kolm hooaega. Rangers maksab järgmise 12 aasta jooksul Richardsile veidi üle 20 miljoni dollari selle eest, et ta enam meeskonna eest ei mängiks ja 34-aastasest ründajast saab vabaagent.

(foto: Jim McIsaac)
Richards teenis mahlase 58 ja poole miljoni dollari suuruse lepingu tänu kahele järjestikusele Dallas Starsi rivistuses tehtud ulmehooajale - 2009/10 80. mänguga 91 punkti, 10/11 72. mänguga 77 silma. Rangersis jäi ta aga sellest tasemest väga kaugele. Tänavune saak 51 punkti 82-st mängust pole ilmselgelt sobiv sellise palgakuluga mehe jaoks. Rangers saab vabaneva palgafondi raha kulutada mõne produktiivsema mängumehe peale.

Selline käik oli igatepidi oodatud, kuid samas ka siiski väikese üllatuse maiguga. Vähemalt Richardsi enda jaoks. Veel eelmisel nädalal rääkis tema agent Pat Morris tulevikust Rangersis positiivsel toonil.

Parem aga õudne lõpp kui lõputu õudus, eks ole. Vähemalt selline võis olla Rangersi poolne vaade asjadele.

2004. aastal Tampa Bay Lightninguga Stanley karika võitnud ründaja ukse taha on esimesteks kosilasteks kogunenud Philadelphia Flyers ja Toronto Maple Leafs.

Richards pole aga ainuke õnnetu, kelle lepingu on masendava mängu tõttu piltlikult öeldes lõhki rebitud. Detroit Red Wings on lõpetanud lepingu Jordin Tootooga, Dallas Stars Aaron Rome'iga ja Buffalo Sabres saatis minema Ville Leino.

Soomlasest ründaja teenis hooajal 2010/11 Flyersi rivistuses tehtud uhke aastaga - 81. mänguga 53 punkti - kuue aastase lepingu, mille keskmiseks aastapalgaks oli neli ja pool miljonit dollarit (3.31 miljonit eurot). Tema kolme hooaja saak Sabresis oli aga vaid 46 punkti! Kogu selle ajaga sai ta kirja kümme väravat (tänavu mitte ühtegi) ehk siis ühe värava hind on justkui 2.7 miljonit dollarit!

See on muidugi omamoodi nagu äriplaan - mängi hetkeks hästi ja viska siis jalad seinale. Leinole peab Sabres veel lepingu lõpetamise järgselt kuue aasta jooksul 12 kuu kohta maksma 1.22 miljonit dollarit ehk ligi 900 tuhat eurot. Mees soovib oma agendi sõnade kohaselt kindlalt karjääri NHL-is jätkata, aga olgem ausad, sellise rahaga saaks elu lõpuni hakkama. Kui just ei hakka üle päeva kasiinos ja stripiklubis käima.

Kommentaarid