Panthers valis peatreeneriks Gerard Gallanti

Soovisime parimat, aga välja kukkus ikka nii nagu alati. See võiks ehk olla lause, millega iseloomustada Florida Panthersi peatreeneri otsinguid. 1996. aasta Stanley karikafinalistil oli ambitsioonikas plaan palgata uueks tüürimeheks Pittsburgh Penguinsist suusad saanud Dan Bylsma, kuid lõpuks tuli hoopis rahulduda Montreal Canadiensi abitreeneri Gerard Gallantiga. Omades liiga ühte kõige kitsimat omanikku jäi esialgse plaani elluviimine loomulikult raha taha - Bylsma poolt nõutav palk oli liialt suur.

(foto: habsolumentfan.com)
Bylsma võis endale ka mõistetavatel põhjustel suure hinnalipiku külge panna, kuna töötuna teenib ta Penguinsilt järgmise kahe aasta jooksul üle nelja miljoni dollari. Sama raha peal on liigas hetkel Detroit Red Wingsi Mike Babcock ja New York Rangersi Alain Vigneault ehk siis tõelised eliitklassi treenerid.

Gallant on liigas peatreenerina tagasi pärast kaheksa aastast pausi. Ta vallandati 2006. aasta novembris Columbus Blue Jacketsi poolt. Seejärel töötas ta abitreenerina New York Islandersis, enne kui asus oma karjääri taas üle ehitama QMJHL-is. Saint John Sea Dogsi juures veedetud edukas periood tõi ta NHL-i tagasi 2012. aasta suvel. Samas klubis veetis oma juuniorikarjääri ka praegune Panthersi üks võtmemängija Jonathan Huberdeau, kes valiti mullu NHL-i hooaja parimaks kollanokaks.

"Meil on rõõm teatada, et Gerardist on saanud meie uus peatreener. Ta on suurepärase iseloomuga inimene, kes suhtub mängu ülima aususe ja kirega. Tal on NHL-ist varasem peatreenerikogemus ja ta on oivaline õpetaja ning motivaator, kellel on meie meeskonna juhtimiseks sobilikud teadmised ja liidriomadused," ütles pressiteate kaudu uue peatreeneri kohta Panthersi peamänedžer Dale Tallon.

Gallantil on selja taga ka 11-aastane mängijakarjäär, millest üheksa veetis ta Detroit Red Wingsi rivistuses. Karjääri lõpetas ta Tampa Bay Lightningu särgis ehk siis eluga Florida palmide all peaks ta olema väga hästi kursis.

Kommentaarid