Tänavuse drafti avavalikuks osutus Aaron Ekblad

Ilma konkreetse favoriidita ei osanud keegi ette näha, kellest saab tänavuse NHL-i drafti avavalik. Enne ürituse algust polnud päris selge ka see, kas selle valiku teeb üldse Florida Panthers, kellele see õnnega pooleks sülle kukkus, või siis keegi teine. Panthers oli kaks oma ajaloo eelnevast kolmest avavalikust "maha müünud" - 2002. aastal lasti Columbus Blue Jacketsil endale haarata Rick Nash ja aasta hiljem Pittsburgh Penguinsil Marc-Andre Fleury. Olenemata suurest huvist jättis Panthers tänavu aga oma valiku ning võttis esimesena Aaron Ekbladi.

(foto: Matt Slocum/AP)
Olgugi, et kindlat avavalikut polnud enne drafti algust teada, siis oli 18-aastane Ekblad sellegi poolest kihlveokontorite favoriit. Temast sai esimene kaitsjast drafti avavalik pärast 2006. aastat, mil St. Louis Blues valis Erik Johnsoni.

Teda kirjeldatakse kui ülimalt mitmekülgset talenti. Lisaks sellele, et kaitsjana suudab ta rohkelt panustada ka rünnakul (lõppenud hooajal OHL-is Barrie Coltsi eest 23 väravat), hinnatakse tema suurepäraselt arenenud füüsist ja jõudu.

Tuleviku suunas ehitavasse Pantherisse peaks ta sobima väga hästi.

Drafti teise valikuna läks aina kasvava Reinhartide klanni seekordne esindaja Sam Buffalo Sabresisse. Eelnevalt on NHL-i valitud nii tema isa kui ka kaks venda, kuid olles 2. valik tõusis Sam Reinhart nüüd selles konkurentsis esikohale. Samas on isa saavutused üsna mehised, mida sihtima saab hakata. Paul Reinhart kogus Calgary Flamesi ja Vancouver Canucksi eest mängides 648. põhihooaja matšiga 560 punkti.

Kolmandana sai valituks Leon Draisaitl, kellest sai sellega läbiaegade kõrgeimalt kohalt läinud sakslane. Temast sai üks paljudest noortest kukkedest Edmonton Oilersi rivistuses. Temagi näol on tegu teist põlve hokimehega. Tema isa Peter mängis kolmedel olümpiamängudel.

Esimese Euroopas mänginud mehena läks 8. valikuna William Nylander. Kanadas sündinud rootslase valis enda ridadesse Toronto Maple Leafs. Isa Michael mängis NHL-is erinevate klubide eest 920 kohtumist ehk siis temalgi on eesmärk, kuhu sihtida. Enne drafti arvati, et esimese "euromängijana" läheb Kasperi Kapanen, kuid 17-aastane soomlane vajus alles 22-ks, kust haaras ta endale Pittsburgh Penguins. "Edukaimaks" soomlaseks osutus hoopis Julius Honka, kes läks 14. valikuna Dallas Starsi.

Kokku sai avaringis valituks 11 eurooplast. Esimene ring lõpetati tuttava nimega. 30. valikuna läks New Jersey Devilsisse John Quenneville. Tegu on Chicago Blackhawksi peatreeneri Joel Quenneville'i sugulasega.

Draft jätkub täna ülejäänud ringidega.

Kommentaarid