Mike Yeo sai Wildilt uue lepingu

"Hokiosariigi" esindus Minnesota Wild on samm-sammu haaval rühkimas NHL-i tipu poole. Eelmisel hooajal jõuti pärast 2004/05 tööseisakut alles kolmandat korda playoffidesse ja tänavu liiguti lausa teise ringi välja. Mõlemal korral kukutas Wildi konkurentsist Chicago Blackhawks. Edasine areng saab aga jätkuda Mike Yeo juhendamisel. 40-aastase peatreeneriga on sõlmitud uus kolmeaastane leping. Seda olenemata sellest, et paljud nõudsid hooaja keskel tema vallandamist.

(foto: USATSI)
Wild lõpetas 2013. aasta seeriaga, mil 18-st kohtumisest võideti vaid viis. Playoffide konkurentsist kiputi karmi koosseisuga Kesk divisjonis kaugele jääma, kuid Yeo suutis siiski paadi uuesti tasakaalustada.

Yao kerkis Wildi peatreeneriks 2011. aastal. Pärast ülimalt kahvatut mängijakarjääri, kus tema tipphetkedeks olid 19 mängu AHL-is, töötas ta abitreenerina Pittsburgh Penguinsi tütarmeeskonna Wilkes-Barre/Scranton Penguinsi juures. Peagi edutati ta ka emaklubi juurde. Aasta pärast Penguinsi 2009. aasta karikavõitu lahkus Yeo, et saada AHL-i Houston Aerose peatreeneriks.

Aeros oli toona Wildi AHL-i tütarmeeskond ja Yeo sai seal töötada vaid aasta. Pärast Todd Richardsi vallandamist anti talle Wildi peatreeneri kabineti võtmed. Debüüthooajal kaotati küll tema juhtimisel rohkem mänge kui võideti (võideti 49.2% mängudest), kuid võiduprotsent on iga-aastaselt hakanud kerkima. Mullu oli selleks 57.7% ja tänavu 59.8%.

"Mike on viimase kolme hooaja jooksul meie peatreenerina teinud väga head tööd ja ootame põnevusega, mida tema juhtimisel tulevikus korda saadame," ütles uue lepingu kommentaariks klubi peamänedžer Chuck Fletcher.

Kommentaarid