Mis saab Bylsmast?

Niipea kui Dan Bylsma Pittsburgh Penguinsi poolt eelmise nädala lõpus vallandati, sai temast NHL-i peatreenerite turu ihaldatuim mees. Vabu ametikohti on hetkel kolm - Vancouver Canucks, Carolina Hurricanes ja Florida Panthers. Just viimane näib temast enim huvitatud olevat. Väidetavalt kontakteerus Panthers Bylsmaga kohe pärast seda kui Penguins vallandamisest ametlikult teatas. 43-aastast peatreenerit peaks Panthers ka sel nädalal seoses uue töökohaga intervjueerima.

(foto: Andy Mead/Icon SMI)
Panthersi peamänedžer Dale Tallon on andnud teada, et uue peatreeneri otsingutel on nüüdseks jõutud kuuenimelise lõppnimekirjani. Bylsma on kindlasti selle listi esimene nimi.

Samas ütles eelmise nädala lõpus ka Vancouver Canucksi uus peamänedžer Jim Benning, et Bylsma oleks "huvitav" valik. Enne tema vabanemist peeti Canucksi esimeseks valikuks Willie Desjardins'i, kes on hetkel AHL-i finaalseerias juhendamas Texas Starsi.

On ka võimalik, et Bylsma jääb sel suvel siiski veel töötuks. Aasta tagasi sõlmis ta Penguinsiga kaheaastase lepingupikenduse ja kui ta uude ametisse ei asu, siis tiksub see palgaraha sellegi poolest tema pangakontole.

Panthers, kes on playoffide kaliibrist veel paari aasta kaugusel, pole just unistuste amet peatreenerile, kel CV peal ette näidata 2009. aasta karikavõit. Uue hooaja vältel võib tekkida mitmeid imponeerivamaid võimalusi ja kui raha nagunii kontole edasi tiksub, siis miks mitte üheks aastaks aeg maha võtta?

Põnev fakt: Eelmisel aastal sai Bylsmast NHL-is kõige kiiremini 200 võitu kokku saanud peatreener. Tal kulus selleks vaid 316 mängu.

Kommentaarid