Sabresi uue hooaja plaan - soovitakse endiselt tappa saada

Buffalo Sabresi poolehoidja on hetkel väga nukker olla. Meeskond on täielikult keskendunud ümberehitamisele ja edu pole nii pea loota. Lõppenud hooajal õnnestus koguda vaid 52 punkti ja olgugi, et Ted Nolani juhendamisel meeskonna mäng paranes, siis uuel hooajal hakatakse sinna samasse auku sihtima. Christian Ehrhoffi lepingu väljaostmine on järjekordne märk sellest. Klubi loobus oma kõige väärtuslikumast mängumehest täiesti tasuta, kuna sakslase leping on üsna kummalise ülesehitusega.

(foto: Bill Wippert/Getty Images)
Ehrhoff sõlmis Sabresiga 2011. aasta suvel 10-aastase ja 40 miljoni dollari (veidi üle 29 miljoni euro) suuruse lepingu. Seejuures esimese hooajaga maksti talle juba kümme miljonit ära ja viimase kolme aasta töötasu oli vaid üks miljon.

Kolm aastat tagasi kuulusid Sabresi rivistusse veel sellised mehed nagu Thomas Vanek, Jason Pominville ja Ryan Miller ehk siis vaevalt, et Ehrhoff nägi ette seda, et klubi plaanib meeskonna "õhku lasta". Nii aga nüüdseks on juhtunud ja olles kogu lõppenud hooaja jooksul klubi seisukorra üle nurisenud, oli raske näha, et ta Sabresi värve veel kaua kanda saab.

Fännidele tuli üllatusena see, et 31-aastase kaitsja leping väljaosteti, selle asemel, et ta lihtsalt mõne tehingu käigus mujale kupatada. Vastu oleks kindlasti saanud rohkelt väärtuslikku "kaupa". Tegelikkuses oli aga igasugune vahetustehing välistatud.

Hooaja valusa kõrvavigastusega lõpetanud sakslase lepinguga kaasnes ka punkt, mille kohaselt tema enneaegse karjääri lõpetamise puhul oleks Sabresit tabanud kümne miljoni suurune palgaruumi vähendamine. Seda isegi juhul, kui endine San Jose Sharksi ja Vancouver Canucksi mängumees oleks esindanud mõne teise klubi värve.

Sakslase elu on nüüd aga muidugi nagu lill. Olles juba kolme aastaga 22 miljonit kätte saanud, tiksub talle kuni hooaja 2027/28 lõpuni Sabresi poolt väike taskuraha (üle 857 tuhande dollari) pangaarvele ja lisaks saab ta nüüd veel uue lepingu mõne teise klubi käest. Võib ka arvata, et üsna priske, kuna kaitsjate osas on tänavune vabaagentide turg niruda võitu.

Ehrhoffi lahkumise järgselt jääb Sabresile vaid viis kaitsemängijat ehk siis plaan ka uuel hooajal peksupoisi rolli täita sujub ideaalselt. Tuleb aga muidugi märkida, et ega uue hooaja punase laterna koht polegi kõige hullem positsioon. Tõenäoliselt saab just see klubi enda kätte imelapse Connor McDavidi.

Täna on viimane võimalus amnestia klausliga lepinguid lõpetada. Teiste seas saavad juba homme vabaagentidena uut kodu otsima hakata ka Florida Panthersi kogenud kaitsja Ed Jovanovski, New Jersey Devilsi Anton Voltšenkov ja San Jose Sharksis läbikukkunud Martin Havlat.

Kommentaarid