Lundqvist ja õnnejumal pikendasid finaali viie mängu peale

Kui kolmanda finaalseeria mängu järgselt käis kogu jutt Los Angeles Kingsi väravavahist Jonathan Quickist ja tema nullimängust, siis neljandas kohtumises vastas sellele omapoolse supermänguga Henrik Lundqvist. Rootslasel jäi küll nullimäng tegemata, aga ta tõrjus 2-1 võidumängus 40 pealeviset. Vaid Pittsburgh Penguinsi Marc-Andre Fleury aastal 2008 ja Ed Belfour Dallas Starsi värvides aastal 2000 on viimase 40 aasta jooksul finaalseerias väljakukkumismängus teinud enim tõrjeid. Viimane sai neid kirja 48 tükki, Fleury säras tervelt 55-ga.

(foto: foxnews.com)
Lundqvist sattus tõelise litrirahe alla alates teise kolmandiku keskpaigast, mil Rangers hakkas meeleheitlikult kaitsma tänu Benoit Poulioti ja Martin St. Louis'i väravatele saadud eduseisu. Kingsi kapten Dustin Brown vähendas vahe üheväravaliseks, kui teisest kolmandikust oli kulunud 8:46 ja sellele järgnesid 26 Kingsi pealeviset. Rangers suutis ülejäänud mängu jooksul Quicki testida vaid kolme üritusega. Viimase kolmandiku numbrid olid väravale visete arvestuses 15-1!

"Jäime viimasel kolmandikul liiga passiivseks, aga suutsime seekord eduseisu hoida," ütles Derek Stepan, kes sai samuti väravavahi ametit proovida. Veidi enam kui minut enne lõppu päästis ta litri väravajoonelt.


Sarnases olukorras päästis avakolmandikult õnnejumala abiga oma meeskonna ka Anton Stralman. "Olen jäähokiga pikalt seotud olnud ja tean, et vahest on hokijumalad mängul kohal," naljatles Rangersi peatreener Alain Vigneault.

Rangers oli esimeste matšide järgselt ülimalt pettunud, et kõigis olukordades põrkas litter Kingsi kasuks. Kaks esimest mängu otsustati lisaajal, mis on alati õnnemäng ja kolmandas kohtumises suunati kaks litrit ise enda võrku ning kolmanda värava puhul mängis Mike Richards kaitsja kaudu endale mänguvahendi ette.

Lundqvist on nüüd võitnud kõik viimased kaheksa kodumängu, kus hooaeg on kaalul olnud. Kuninga tõrjed on nendes kohtumistes olnud vapustavad 96.8%. "Kui kõik on kaalul tuleb mängida kogu hingest ja olla ülimalt keskendunud. Hooaeg võib ühe vea tõttu lõppeda," rääkis rootslane, kes tunnistas, et kõhus oleks hakanud keerama, kui Kings oleks saanud karikavõitu tähistada Rangersi kodujääl.

"Soovisime seeria ära lõpetada, kuid ei tulnud sellega toime ja peame nüüd oma kodus tervitama meeleheitlikku vastast," märkis Anze Kopitar, kes jäi vahelduseks ilma punktita.


Seeria jätkub LA-s meie aja järgi ööl vastu laupäeva.

Kommentaarid