Ainult Islandersis...

New York Islanders on meeskond, kes pakub hokifännidele alati head meelelahutust. Olgu nendeks siis väravaterohked mängud või väljakuvälised juhtumid. Isegi suvel saab klubi tegutsemist popkorn käes jälgida. Kaks nädalat tagasi hankis Islanders San Jose Sharksilt Dan Boyle'i mängijaõigused. Kogenud kaitsja eest anti Sharksile järgmise aasta drafti 5. ringi valik. Kõik ilus ja kena, eks ole? Sharks saab maha kantud mängija eest mingisuguse kauba ja Islanders ühe tüki oma kaitsepuslesse. Lugu siiski aga nii lihtne pole, sest Boyle keeldus uue lepingu allkirjastamisest!

(foto: amandakaletsky.com)
Islanders nägi 37-aastast mängumeest meeskonna väga olulise lülina, aga vanusest tingituna soovib Boyle kindlasti üritada veel ühte karikavõitu. 2004. aastal kuulus ta võidukasse Tampa Bay Lightningu koosseisu. Kuulu järgi on samuti Boyle'i kindel soov saada 2-aastane leping. Seda tuleb aga nüüd otsida kuskilt mujalt kui New Yorgist.

Ametlikult saab Boyle vabaagendiks 1. juulil. See annab Islandersile veidi enam kui nädala, et tema mängijaõigused omakorda kellelegi teisele edasi anda. Vastukaubana loodetakse 5. ringi draftivalik tagasi saada.

2010. aastal olümpiavõitjaks tulnud Boyle'i tabas tänavu selge kvaliteedi langus. 75. põhihooaja mänguga kogus ta vaid 36 punkti (12 väravat). Need on tema halvimad numbrid alates hooajast 2000/01, mis ta veetis Florida Panthersi rivistuses.

Sharksi otsus tema teenetest loobuda oli mõistetav, kuid mees ise oli selle peale ülimalt löödud. "Soovisin kindlalt jätkata, aga pärast kohutavat hooaja lõppu oli selge, et ees ootavad muutused," ütles omal ajal draftimata jäänud kaitsja vahetult pärast playoffide avaringis väljakukkumist.

Islanders jäi samamoodi pika ninaga kolm aastat tagasi. Vancouver Canucksilt saadi küll Christian Ehrhoffi mängijaõigused kätte, kuid sakslane keeldus uuest lepingust. Toona õnnestus oma draftivalik Buffalo Sabresilt kätte saada.

Vahest aga tasuvad sellised riskantsed sammud ka ära. Islandersil õnnestus sedamoodi saada endal uus esiväravavaht Jaroslav Halak.

Kommentaarid