Halak sõlmis Islandersiga uue lepingu

New York Islanders võttis paar nädalat tagasi väikese riski, kui käis vabaagendiks saava Jaroslav Halaki eest Washington Capitalsile välja 4. ringi draftivaliku, kuid seda kahetsema siiski ei pea. Slovakiga on nüüd jõudud kokkuleppele 4-aastase lepingu suhtes. Uus kontraht toob väravavahile sisse 18 miljonit dollarit ehk umbes 13.2 miljonit eurot. Temast saab meeskonna esiväravavaht ja Islandersi fännid võivad loota, et sellega on üks viimaste aastate nõrkuseid likvideeritud.

(foto:  Bruce Bennett/Getty Images)
Võimalik, et päris postide vahelise bossina Halak ennast siiski tunda ei saa. Islandersi peamänedžer Garth Snow on andnud teada, et klubil on endiselt huvi pikendada lepingut ka Jevgeni Nabokoviga. 38-aastast venelast nähakse väga hea varuväravavahina. Väidetavalt on kahe poole vahelised jutud seni läinud edukalt, kuid on selge, et Nabokov peab varumeheks jäädes leppima märgatava palgakärpega. Seni teenis ta hooajaga 3.25 miljonit dollarit ehk umbes 2.4 miljonit eurot.

Oma esitustelt tegi Nabokov tänavu ühe oma karjääri halvima hooaja. 40-st kohtumisest tõi ta vaid 15 võitu. Keskmiselt lasi ta enda selja taha 2.74 väravat mängus ning tõrjete edukus oli vaid 90.5%. Halvemad numbrid on tal kirjas vaid hooajast 2005/06, mis ta veetis San Jose Sharksi rivistuses.

Kommentaarid