Playoffide 2. ring: Boston Bruins vs Montreal Canadiens

Hokifänne kostitati playoffide avaringis mitmete põnevate vastasseisudega. Nende seas ka tõeline klassika - Boston Bruins vs Detroit Red Wings. Edasi läheb samuti samas stiilis. Meid ootab ees teine "Originaalse Kuue" vastasseis Bruinsi ja Montreal Canadiensi vahel. Kaks saurust on playoffides varasemalt kohtunud 33 korda. Canadiens juhib võitudega 24-9, kuid seda suuresti tänu vanade aegade üleolekule. Tänavu peaks Bruins olema kindel favoriit, kuid ega playoffides pole midagi garanteeritud.

(foto: biddingforgood.com)
Omavahelised põhihooaja mängud

Bruins 1 - 2 (pärast karistusviskeid) Canadiens
Bergeron - Jemelin, Galchenyuk
Canadiens 1 - 4 Bruins
Desharnais - Söderberg, Bergeron, Lucic, Chara
Bruins 1 - 4 Canadiens
Hamilton - Jemelin, Pacioretty, Gionta, Briere
Canadiens 2 - 1 Bruins
Plekanec, Pacioretty - Campbell

Bruins

Olles Detroit Red Wingsi mängudega 4-1 alistanud, võib öelda, et Bruins õigustas oma staatust ühe tänavuse karikavõidu favoriidina. Avakohtumises tulnud 0-1 allajäämine mõjus meeskonnale kindlasti ka omamoodi positiivselt. Varakult hakkas äratuskell kõlisema ja edasi tegutseti väga kindlalt. Väravavaht Tuukka Rask jätkab oma müstiliste playoffide esitustega. Bruins lasi avaringis enda selja taha keskmiselt mängus vaid 1.2 väravat. See oli ülekaalukalt parim näitaja. Järgmisena tuli Chicago Blackhawks 2.33-ga. Ise saadi hakkama 2.8 väravaga, mis küll selgelt konkurentidele alla jäi, kuid seegi on silmapaistev number. Bruins jätkab kindlalt omale iseloomulikult - võitluslikult ja vastaste jaoks vastikult. Selle tõestuseks ka karistuste tapmise efektiivsus 90%. Lisaks pommitas mullune lüüasaanud finalist ka vastaseid enamuses mängides mehiselt realiseerides 16-st võimalusest kuus ehk uhked 37.5%.

Jälgi teda: Brad Marchand

25-aastane ründaja lõpetas seeria Red Wingsi vastu 0 punktiga. Seda olenemata sellest, et vaid Milan Lucic, kes sai enda nimele kolm väravat, sooritas väravale rohkem viskeid. Vormi langus oli üsna ootamatu, kuna Marchand oli põhihooaja teises pooles suurepärases hoos. Viimasest kümnes mängus sai ta kirja sama palju punkte. Bruinsil on muidugi teisi mehi, kes edukalt ründe taaka kanda suudavad, kuid oleks suureks plussiks kui ilmuks välja see vana, hea Marchand.

Canadiens

Bruins tegi küll Red Wingsiga ära efektiivse töö, aga veel paremini sai oma avaringi vastasega hakkama Canadiens. Tampa Bay Lightning löödi nokki 4-0. Sellest tingituna on meeskond saanud üle nädala aja puhata, millest paratamatult tekkinud küsimus - kas see on halb või hea? Puhkeaeg tuleb kindlasti mängijatele kasuks, aga mängurütmile võib see surmavalt mõjuda. Üks Canadiensi tugevustest oligi avaringis see, et kogu meeskonna mäng sujus õlitatult. Produktiivsed olid kõik ründekolmikud ja ka kaitse esines kindlalt. Lightningul lasti mängu kohta keskmiselt sooritada vaid 26 väravale viset, mis oli üks avaringi parimaid näitajaid. Minnes Bruinsi vastu on aga meeskonnal üks kindel valdkond, mida ilmtingimata tuleb parandada. Canadiens oli vähemuses mängides täiesti kohutav! Efektiivsuseks vaid 71.4%. Põhihooajal oli see 85.1%-ga üks parimatest. Seega on korralikult arenguruumi ja samas ka lootust, et seda annab parandada.

Jälgi teda: Andrei Markov

Keskmiselt 27:09-ga oli Markov avaringis enim mänguaega saanud mees. Samas oli ta aga ka Canadiensi kõige ebaefektiivsem mängija. Nelja mänguga jäi tema efektiivsusreitinguks -2. Mõistagi ei kogunud ta ka mitte ühtegi punkti. Karjääri peale on tegu mehega, kes pool punkti mängus ikka hooaja keskmiseks saab ja ka tänavu oli ta põhihooajal üsnagi produktiivne 43 silmaga 81-st mängust. Samuti oli ta +12 põhihooaja jooksul. Sama kvaliteeti on Canadiensil hädasti ka Bruinsi vastu vaja.

Ennustus: Bruins edasi 4:2

Canadiens peaks olema Bruinsi jaoks kindlasti raskem vastane kui vaevu üle playoffide joone pääsenud Red Wings. Põhihooaja vastasseisud lõppesid võrdselt, aga suurema mängude hulga juures ootaks siiski, et Bruins jääb peale. Mõlemal on kindlasti võrreldes avaringiga panna juurde veel üks-kaks lisakäiku, kuid Bruinsi potentsiaal tundub siiski selgelt suurem. Ükskõik, kui palju kohtumisi lõpuks tuleb, selge on see, et neist kujunevad tõelised spektaaklid. Bruinsi peatreener Claude Julien, kes varasemalt ka Canadiensit on juhendanud, ütles enne avakohtumist: "Kui ma olin Montrealis, siis vihkasin Bostonit, nüüd kui olen Bostonis vihkan Montreali."

Kommentaarid