Leafs jätkab Carlyle'iga

Kui Toronto Maple Leafsi hooaeg playoffideta lõppes, läksid kiirelt liikvele jutud, et sellega saab läbi ka peatreeneri Randy Carlyle'i valitsemisaeg. Need said veelgi hoogu juurde, kui Leafs alustas muudatustega. Klubi uueks presidentiks tõusis Brendan Shanahan. Pikalt püsis vaikus, aga nüüd hakati tegema edasisi otsuseid. Carlyle teenis uue kaheaastase lepingu. Vallandati hoopis 58-aastase peatreeneri abilised. Peakokk tegi kehva tööd, kuid sule said sappa ettekandjad.

(foto: Steve Russell/Toronto Star)
Otsus Carlyle'iga jätkata vihjab sellele, et Leafsil tema töö suhtes etteheiteid ei ole. See peaks omakorda tähendama seda, et klubi hakkab suve jooksul mängijatega rohkelt vangerdama. Vastavad jutud on ka juba liikvele läinud. Läbi saavad 11. mängija lepingud. Põhimängijatest soovitakse väidetavalt loobuda Nazem Kadri ja Jake Gardineri teenetest.

Carlyle saabus Torontosse hooaja 2011/12 lõpus, kui ta oli sama hooaja käigus vallandatud Anaheim Ducksi poolt. Mullu tüüris ta Leafsi esimest korda alates 2004/05 tööseisakut taas playoffidesse. Seal langeti avaringis dramaatilisel kombel Boston Bruinsi vastu. Tänavune hooaeg algas meeskonna jaoks tugevalt, kuid aasta lõpetati kohutava seeriaga, mille käigus võideti vaid kaks viimasest 14-st põhihooaja mängust.

148-st põhihooaja mängus on ka mängijana ühe hooaja Torontos veetnud Carlyle tüürinud Leafsi 80. võiduni. Karmi käega peatreeneril, keda väljaspool mängu tuntakse lõbusa vanahärrana, püsib lootus, et tema on õige mees meeskonda juhtima. "Meil on kindel vundament ja kõik tahavad juba tööle naasta, et saavutada edu, milleks see meeskond võimeline on," märkis Carlyle pärast uue lepingu sõlmimist.

Selge see, et Carlyle'i ootab ees suur töö, et meeskond tõesti edukaks vormida. Leafs lasi sel hooajal oma väravale keskmiselt 35.9 viset mängus, mis oli liiga halvim näitaja. Jah, isegi halvem kui viimasena lõpetanud Buffalo Sabresil (34.3). Selle tagajärjel korjati enda võrkust 3.07 väravat mängus, millest halvem näitaja oli vaid neljal meeskonnal. Leafs oli üks seitsmest meeskonnast, kes kogus endale hooaja jooksul üle tuhande karistusminuti. Kindlasti osalt tänu sellele oldi ka üks kehvemaid vähemuses mängivad meeskondi - efektiivsus 78.3%. Sellest halvemat protsenti omasid vaid kaks meeskonda.

Kommentaarid