Kollanokk tõi Bruinsile elutähtsa võidu

23-aastane ründaja Matt Fraser oli üks nendest meestest, kes oli seotud Tyler Seguini üleminekuga Dallas Starsi. Ta oli lihtsalt kaasavara, kes Texasest koos Loui Erikssoniga Bostonisse tuli. NHL-is oli ta mänginud 12 kohtumist, mille jooksul oli kirja saanud kolm punkti (1 värav). Tänavugi uisutas ta enamuse ajast AHL-is klubi tütarmeeskonna Providence Bruinsi rivistuses. Väikse Bruinsi oli ta tüürinud ka AHL-i playoffide teise ringi. Kolmapäeval kutsuti mees aga emaklubi juurde ja päev hiljem oli Montreal Canadiensi vastu vaja teha playoffide debüüt.

(foto: Ryan Remiorz/AP)
Ja milline debüüt sellest veel kujunes! Mõlema poole väravavahid olid superhoos ja tõrjusid lõpuks kahe peale 67 väravale viset. Mängus oli vaid üks värav ja see sündis lisaajal just tänu Fraserile. Carey Price'i värava ees tekkis segadus ning Fraser oli jaol, et see ära kasutada. "Litter põrkas ringi ja tegin kepiga lihtsalt kõvasti tööd lootes, et see läheb sisse," kirjeldas playoffide debütant oma väravat. Ei olnud see kõige ilusam tabamus, aga nagu Fraser samuti märkis, siis ega lapsena ei unistata ilusatest väravatest, vaid hoopis võiduväravatest.

Oluline võit viigistas seeria 2-2 peale. Fraser käis Bruinsi eest enne eilset viimati jääl jaanuari alguses. Tema põhihooaja numbriteks jäid tänavu 2 punkti (mõlemad väravad) 14. mängus. "Ta oli tasakaalukas, litriga tugev ja tegi häid otsuseid," ütles Fraseri kohta Bruinsi peatreener Claude Julien, kes oma sõnade kohaselt ei kahelnud hetkekski, kas kollanokka lisaajal mängitada või mitte.

Bruins mängis viimasel kolmandikul tulega, kui liigselt passiivne mäng lasi Canadiensil domineerida, kuid Tuukka Rask pidas kenasti litrirahele vastu. Sel kolmandikul jäi Canadiens väravale visete arvestuses peale 14-7. Soomlase poolt tuli lõpuks 33 tõrjet.

Canadiensi boss Michel Therrien tulemuse üle liigselt pettunud ei olnud. Küll jäi ta aga kiruma värava olukorda. "Jäime võiduvärava puhul väravaesises lahingus alla, kuid olin meeskonna pingutustega rahul. Kõik mängud on olnud tasavägised ja ega järgmine ei kujune ka teistsuguseks," märkis Therrien.


Viimase 75 aasta jooksul on Fraser alles kuues mängija, kes oma karjääri esimese playoffide värava on saanud kirja 1-0 tulemusega lõppenud lisaaja mängus.

Kommentaarid