Niklas Hjalmarsson tohib taas rääkida!

Pealkirjas välja toodud lause ei ole mitte kuidagi moodi eksitav! Chicago Blackhawksi kaitsja Niklas Hjalmarsson on 15 päeva olnud nagu "mute"-režiimi peal televiisor. Olles Minnesota Wildi vastu peetud kohtumises litriga kõri pihta saanud, keelasid arstid tal rääkimise. Hääl on tal kadunud olnud, kuid mänguaeg on jäänud samaks. Ta on Blackhawksi viimastes matšides teinud kaasa kandes kaelakaitset. Selle kandmist ta jätkab, kuid võib nüüd karjuda "anna söötu" või sõimata mõnda vastast.

(foto: msn.foxsports.com)
26-aastasest kaitsjast sai mullu kümnes rootslane, kes kroonitud mitmekordseks Stanley karikavõitjaks. Tegu on meeskonna olulise lüliga, kes kogus tänavu põhihooajal jääaega 21:17. Keskmine mänguaeg on playoffides tal ka kahe minuti võrra kasvanud. Olgugi, et Wildi vastu juhtunud intsident oli hirmutav, siis tema mängudes osalemine ei olnud kordagi küsimärgi all.


"Alguses oli raske hingata, kuid kui sain seda teha, siis oli see suureks kergenduseks," kommenteeris juhtunut Hjalmarrson ise.

Blackhawks oma kaitsja vigastusest suurt teemat ei teinud. Kuna tegu pole eriti jutuka mängumehega, siis ei olnud Hjalmarssoni ajutist kõnevõimetust riietusruumis märgata. Brandon Saad ütles isegi, et tema kuuleb nagunii Hjalmarssoni suust ainult rootsi keelt, seega polnud suurt vahet, kas ta räägib või mitte.

Tänavuse põhihooaja lõpetas rootslane karjääri parima 26 punktiga (4 väravat). Playoffides on tal seni kirjas kolm punkti. Läinud septembris sõlmis ta Blackhawksiga uue 4-aastase lepingu, mis toob talle sisse 20 ja pool miljonit dollarit ehk umbes 15 miljonit eurot.

Kommentaarid