Playoffide 2. ring: Chicago Blackhawks vs Minnesota Wild

Chicago Blackhawks ja Minnesota Wild kohtuvad playoffides teist hooaega järjest. Mullu mängiti esimeses ringis. Blackhawks võttis kindla 4-1 võidu, kuigi tulemus oli veidikene petlik. Kaks võitu tulid lisaajal. Seega võib loota, et need kaks suudavad pakkuda tasavägise ja vaatemängulise seeria. Blackhawks läheb mängudele kindlasti vastu favoriidina, aga olles juba lülitanud konkurentsist Kesk divisjoni võitja Colorado Avalanche, miks ei võiks Wild saada hakkama ka sama divisjoni 3. meeskonnaga?

(foto: AP Photo)
Omavahelised põhihooaja mängud

Blackhawks 3 - 2 (pärast karistusviskeid) Wild
Smith, Bickell, Hossa - Coyle, Haula
Wild 2 -1 Blackhawks
Pominville, Cooke - Kane
Wild 4 - 3 Blackhawks
Cooke, Parise, Brodin, Scandella - Morin, Saad, Hossa
Wild 1 - 5 Blackhawks
Pominville - Sharp, Brookbank, Leddy, Kane, Saad
Blackhawks 3 - 5 Wild
Bickell, Kane, Krüger - Parise, Brodziak, Pominville x 2, Fontaine

Blackhawks

Enne avaringi vastasseisu St. Louis Bluesiga, oli Blackhawksi puhul suurimaks küsimärgiks see, kuidas esineb kaitse ja väravavaht Corey Crawford? Tähelepanu all tuldi imetlust väärivalt toime. Enda selja taha lasti keskmiselt 2.33 väravat mängus, mis oli üks avaringi parimaid näitajaid. Seeria oli küll pingeline, aga vaadates, et Blackhawks sai oma ainsad kaotused lisaajal, siis ehk võib isegi öelda, et tuldi kergelt toime. Eriti kuna need kaotused tulid pärast seda kui vastastel lasti normaalaja lõpuminutitel viigisadamasse jõuda. 93.1%-lise efektiivsusega oli Blackhawks ka avaringi edukaim vähemuses mänginud meeskond. Seegi oli enne playoffe üheks murelapseks, sest põhihooajal oldi nende olukordade puhul omadega hädas. Pärast üsna keskpärast põhihooaega võis eeldada, et Blackhawks pole nii võimas kui aasta tagasi, aga kriitilistele pilkutele vastati väga kindla mänguga.

Jälgi teda: Patrick Sharp

Sharp oli Bluesi vastu kogu seeria jooksul varjus, kuid ärkas viimases kohtumises ellu. Ta oli 5-1 võidumängus kolmanda tabamuse autoriks ja just seda väravat pidas Bluesi peatreener Ken Hitchcock selleks, mis Bluesi selgroo murdis. Sharpil on võimu, et sama teha ka Wildi puhul. Tema roll võib osutuda väga tähtsaks, sest nagu Wild Avalanche'i vastu näitas - vastaste ohtlikumaid mehi suudetakse väga hästi takistada. Oma õppetunnid saadi esimesest kohtumistest kätte ning samu vigu enam ei korratud. See peaks tähendama seda, et kui Wildi plaan taas õnnestub jäävad Jonathan Toews ja Patrick Kane varju ning siis peab Sharp astuma päästeingli rolli.

Wild

Avaringis oli Wildi eduks karistuste tapmine (88%) ja ootamatult ellu ärganud rünnak. Põhihooajal oli raskusi lisaks väravate kirja saamisele ka väravavõimaluste loomisega, kuid playoffide numbriga 3.14 mängu kohta võib olla rahul. Eriti pärast seda, kui Ilja Brõzgalov osutus siiski lõpumängude surve saabumisel nõrgaks lüliks. Suureks mureks teise ringi eel ongi nüüd see, et tõenäoliselt tuleb taas venelase juurde tagasi minna. Varuväravavaht Darcy Kümper korjas Avalanche'i vastu peetud seitsmendas mängus endale külge vigastuse ja kõik vihjab sellele, et vähemalt esimeseks mänguks Blackhawksiga ta valmis ei ole. Teel eduni on aga loomulikult vaja raskustest üle saada ja see ka Wildi künkaks hetkel on.

Jälgi teda: Zach Parise

Rohkelt on räägitud sellest, kuidas Zach Parise ei õigusta oma meeletut palgasummat, kuid õigel hetkel säras mees täiel hiilgusel. Avalanche'i vastu sai ta kirja kümme punkti ja on sellega seltskonnas, kes hetkel playoffide resultatiivsemad. Seejuures viimases kohtumises jäi ta nulli peale. Selleks, et Wildil edasipääsu lootus oleks peab Parise'i hea vorm jätkuma.

Ennustus: Blackhawks edasi 4-1

Wild on teinud märgatava arenguhüppe võrreldes eelmise aastaga, kuid võimalik, et sellest siiski ei piisa, et oma aasta tagust tulemust parandada. Brõzgalov väravasuul on selge nõrkus ja kuigi avaringis voolasid väravad kenasti, siis oli selle näol tegu ikkagi anomaaliaga. Kui nüüd kohtutakse Blackhawksi kitsi kaitsega, siis näib ebatõenäoline, et sama tempoga skoorida suudetakse. Blackhawksil seda probleemi ei peaks olema.

Kommentaarid