Blue Jackets pikendas peatreeneriga lepingut

Columbus Blue Jacketsil on selja taga klubi ajaloo edukaim hooaeg. Põhiturniiril võideti 43 kohtumist ja playoffidest saadi samuti kätte oma ajaloo esimene võit. Peatreener Todd Richards on geenius, kes meeskonna nende saavutusteni tüüris. Uuel hooajal saab Richards oma tööd jätkata ning tänavuse edu eest on ta nüüd oma lepingule teeninud ka kaheaastase pikenduse. Olles iga aastaga jõudsalt arenenud on järgmiseks sihtmärgiks playoffide avaringist kaugemale jõudmine.

(foto: Kyle Robertson/Dispatch)
Mängijakarjääri jooksul NHL-is põhihooajal vaid kaheksas kohtumises jääle pääsenud Richards tõusis Blue Jacketsi peatreeneriks 2012. aasta alguses. Mullu viis ta meeskonna playoffidele ülilähedale, kui ukse sulges vaid Minnesota Wildi suurem normaalaja võitude arv. Tänavu murdis aga Jackets tema juhendamisel 5-aastase playoffide põua ning avaringis valmistati Pittsburgh Penguinsile ka korralikult peavalu. Lõpuks jäädi alla mängudega 2-4.

"Todd on Columbus Blue Jacketsi heaks teinud silmapaistvat tööd ja oleme rahul, et ta jätkab meie meeskonna juhtimist," ütles peatreeneri uue lepingu kohta klubi peamänedžer Jarmo Kekäläinen lisades, et tema hinnangul on Richards üks liiga parimaid noori peatreenereid.

47-aastane endine kaitsemängija loodab ka ise, et ees ootavad veel edukamad ajad. "Ootan põnevusega klubi edasist kasvu ja loodan täita lõppeesmärgi, milleks on Stanley karikavõit," ütles Richards, kes enne Blue Jacketsisse saabumist töötas kaks hooaega Minnesota Wildi peatreenerina.

Seni on ta Blue Jacketsile 171-st põhihooaja mängust toonud 85 võitu (edukus 49.7%) ja võib arvata, et liiga ühte noorimat satsi tüürides parandab ta lähiaastatel veelgi senist võiduprotsenti.

Kommentaarid