Teise finalisti selgitamiseks läheb vaja 7. mängu

Chicago Blackhawks on tänavu läänkonverentsi finaalis lähedal eelmise aasta konverentsi poolfinaali saavutuse kordamisele. Detroit Red Wingsi vastu tuldi mullu esmakordselt klubi ajaloos playoffides välja 1-3 kaotusseisust. Nüüd on endale see võimalus antud Los Angeles Kingsi vastu saadud 4-3 võiduga. Otsustavatel hetkedel on Patrick Kane taas tegemas seda, mida ta teeb kõige paremini - kannab meeskonda oma õlgadel. Eelmises matšis nelja söödupunktiga säranud ründaja tegi seekord 2 + 1.

(foto: cbc.ca)
Dwight King viis kodus mänginud Kingsi kolm minutit enne avakolmandiku lõppu juhtima, kuid Kane alustas päästetööd kohe teise kolmandiku alguses. Sellest oli kulunud 1:12, kui ta viigistas mängu arvulises ülekaalus. "Selles seerias ei anta palju tegutsemisruumi ja kui selle saad, siis tuleb see ära kasutada," kommenteeris 25-aastane jänki pärast mängu.

Vaid umbes poolteist minutit pärast viigiväravat pääses Blackhawks ka juba ette. Teist mängu järjest skooris Ben Smith. Karikakaitsja sai eduseisu nautida viimase kolmandiku kuuenda minutini. Drew Doughty tegi 2-2 ja kaks minutit hiljem Alec Martinez arvulises ülekaalus veel ka 3-2. Blackhawks oli 12 minuti kaugusel välja pudenemisest ja mängumootorisse olid tekkinud liivaterad.

Blackhawks sai viimasel kolmandikul kirja vaid kolms väravale viset, kuid uskumatult kombel osutusid kaks neist väravateks. Duncan Keith tegi kaheksa ja pool minutit enne lõppu Kane'i eeltöö järgselt 3-3 ja seejärel veidi vähem kui neli minutit enne lõppu tõi Kane oma playoffide kaheksanda tabamusega Blackhawksile võidu. "On uskumatu, milleks ta on võimeline nendes suurtes mängudes, kus meie hooaeg on kaalul," ütles meeskonnakaaslase kangelastegude kohta Jonathan Toews. "Mitte keegi teine ei näi selleks võimeline olevat. See on üsna hämmastav."

Lõpus päästis omad oluliste tõrjetega ka Corey Crawford, kes sai lõpuks kirja 26 tõrjet. Jonathan Quick tõrjus teises puuris 21 pealeviset. Kaugel polnud ka haruldane väravavahtide kaklus. Teise kolmandiku lõpus läksid Crawford ja Quick nina pidi kokku, kuid kindad jäid siiski kätte. Nagu tõestab aga pildimaterjal, siis oli Blackhawksi puurilukk juba valmis nendest loobuma.


Intsidendi algatas Crawford, kes läks pärast kolmandiku lõpusireeni väljaku keskele Quicki ootama.

"Sellel seerial on oma vau-faktor, eriti viimases kahes matšis. Vastamisi on kaks võistlushimulist klubi, kellel on nendes olukordades rohkelt kogemusi. See on hämmastav ja enam paremaks minna ei saa," lausus Blackhawksi peatreener Joel Quenneville.


Seeria otsustav mäng peetakse Chicagos meie aja järgi ööl vastu esmaspäeva.

Kommentaarid