Jagr jätkab Devilsis

Kui eile tuli uudis, et Teemu Selänne võib kaaluda karjääri jätkamist KHL-is, siis teine igiliikur Jaromir Jagr samu mõtteid ei mõlguta. Tšehhi legend on hoopis sõlminud New Jersey Devilsiga uue lepingu. 42-aastane ründaja veedab Devilsis veel ühe hooaja, olles allkirjastanud 5.5 miljoni dollari (veidi vähem kui nelja miljoni euro) suuruse lepingu. 3.5 miljonit sellest on garanteeritud ning ülejäänud peaks Jagr teenima boonustega. Rahas supeldes saab ta ka jätkata erinevate rekordite püüdmist.

(foto: Jim McIsaac/Getty Images)
Lõppeval hooajal kerkis ta NHL-i ajaloos enim võiduväravaid kirja saanud meheks. Neid on tal nüüd 124. Samuti hüppas ta väravate edetabelis mööda sellistest legendidest nagu Mario Lemieux, Steve Yzerman ja Mark Messier. Läbiaegade väravaküttide edetabelis on temast eespool nüüd vaid kuus meest. Olles hetkel 705 peal võib arvata, et järgmisel hooajal on kindlasti ületatavad Mike Gartneri 708 ja Phil Esposito 717.

Punktide arvestuses on Jagr 1755-ga hetkel ühel pulgal, 6. koha peal, Yzermaniga. Ees on Marcel Dionne 1771 ja Ron Francis 1798. Neistki võiks järgmisel hooajal mööda saada. Tänavu lõpetas Jagr 67 punktiga (24 väravat). Märkimisväärne on see, et ta tegi kaasa kõik põhihooaja 82 kohtumist.

Oma debüüdi tegi ta NHL-is hooajal 1990/91. Põhihooaja mänge on tal kirjas 1473. Nende arvestuses on ta esikümnest veel kaugel. Suuresti tänu sellele, et erinevalt sama generatsiooni mehest Selännest, on temal juba selja taga kolmeaastane KHL-i seiklus.


Et jätkuks veel jõudu!

Kommentaarid