Canadiens andis vastulöögi

New York Rangersil oli võimalus teha ajalugu. Mitte ükski meeskond polnud varasemalt suutnud playoffides Montreal Canadiensi vastu võita seitset kohtumist järjest, kuid nüüd oli see igati reaalne. Canadiens on pärast väravavahi Carey Price'i kaotamist omadega mudas, kuid mingil moel jäi Rangersil ajalooline võit siiski võtmata. Madison Square Gardenis peetud kohtumist domineeriti, kuid Canadiens rippus saba küljes ja Alex Galchenyuk šokeeris kodupublikut lisaajal võiduväravaga.

(foto: aol.com)
Canadiensi kolmas number Dustin Tokarski, kellest sai eelmises matšis esimene puurivaht alates 1975. aastat, kes teinud oma playoffide debüüdi finaalis või konverentsi finaali, sai oma karjääri esimese playoffide võidu 35 tõrjega. "Tokarski oli fenomenaalne. Ta on tõeline võitleja ja mis peamine, ta on võitja," ütles puurivahi kiituseks Canadiensi boss Michel Therrien.

Külalised tegid kohtumisele täiesti kohutava alguse, kui avakolmandiku jooksul suudeti Henrik Lundqvisti väravat ohustada vaid nelja pealeviskega. Rangersi poolt tuli see vastu 14 üritust ning 16. minutil saadi ka teenitud eduseis, mil Carl Hagelin väravaesise segaduse ära kasutas. Kodumeeskonna rütmi ei häirinud ka see, et Dan Carcillo kohtunikuga vallatlemise eest mängust välja visati.


Canadiens viigistas seisu teise kolmandiku alguses. Oma playoffide esimese tabamuse sai kirja Andrei Markov, kes oli +2'ga Canadiensi kõige efektiivsem mees. Rangers jäi nulli peale olgugi, et oli kolmandiku lõpuks oldi väravale visete arvestuses juba 14'ga peal ning veel ülekaalukam oli kõigi ürituste number - 52-31. Võib öelda, et Tokarski tegi Lundqvistile eelmise matši eest tagasi. Rootslase arvele jäi lõpuks vaid 22 tõrjet.

Esmakordselt kaldus skoor külaliste kasuks kolm minutit enne lõppu. Viimase kolmiku mehed, kuhu sel korral kuulus ka Thomas Vanek, said mitu korda proovida ja lõpuks oli Danny Briere täpne. Osad Canadiensi fännid tõid kindlasti külmkapist juba šampuse pudelid valmis, kuid nende avamist tuli oodata siiski rohkem kui kolm minutit. 28 sekundit enne lõppu viigistas seisu Chris Kreider ja ees ootas lisaaeg.

Lisaminuteid aga polnudki väga palju vaja. Eelmises matšis vigastuspausilt naasnud Alex Galchenyuk skooris, kui lisaajast oli kulunud vaid 1:12. "Briere ütles enne lisaaja algust, et peame hästi alustama, kuna vastased on pärast hilist viigiväravat emotsionaalselt laetud," kommenteeris kiiret väravat P.K. Subban, kellel on käsil viiemänguline punktipõud.

Galchenyuk leidis endale värava ees väga hea positsiooni, kuid ise eriti olukorrast midagi arvata ei osanud. "Plekanec pani litri väravale, see põrkas mu kepist vastu mind ja läks sisse ning tähistamine võis alata," rääkis 20-aastane ründaja olukorra kohta, mis võib Canadiensi jaoks kujuneda ülitähtsaks. Selle võiduga on kindlustatud see, et vähemalt korra saab veel kodupubliku ees proovida.


Seeria järgmine matš peetakse meie aja järgi ööl vastu esmaspäeva.

Kommentaarid