Penguins hoidis seljataguse puhtana ja viigistas seeria

Pittsburgh Penguinsi väravavaht Marc-Andre Fleury, kelle kallal kõigile nokkida meeldib, võib ennast täna tunda tõelise bossina. Teises kohtumises New York Rangersi vastu tegi 29-aastane kanadalane nullimängu ja tüüris Penguinsi seeria üldnumbrites viigisadamasse. Fleury jaoks oli tegu karjääri 7. playoffide nullimänguga, mis Penguinsi rekord ja samuti oli see talle 50-daks playoffide võiduks. Oma saavutusega sai rohkelt tähelepanu ka Kris Letang, kes sai hakkama karjääri 15. playoffide väravaga, mis kaitsjate seas Penguinsi rekordi kordus.

(foto: Matt Freed/Pittsbirgh Post-Gazette)
Fleury hoidis nulli 22. vastaste pealeviske juures. "Minu arvates on ta playoffide algusest saadik olnud väga heas hoos," kiitis oma väravavahti Letang. "Ta hoidis meid mitmete oluliste tõrjetega mängus sees."

Rohkelt kiitust teenis ka Sidney Crosby olgugi, et Kanada hoki kuldne poiss jäi taaskord nulli peale ning sel korral ei saanud kirja ka mitte ühtegi söödupunkti. "Sidi mäng oli täna kõigi jaoks innustav, ta oli väga ohtlik," rääkis Letang. Crosby poolt tuli kuus väravale viset.

Penguinsi kapteni väravatepõud on kahtlemata muret tekitav, kuid ka hr. Gretzky isiklikult on playoffides paukpadruneid tulistanud. Tema pikimaks seeriaks jäi 12 mängu aastatel 91 ja 92. Samuti olid tal ka 11. ja 9. mängu pikkused põuaperioodid. Crosby on hetkel 13. peal.

Rangersi poolelt paneb kukalt kratsima Rick Nashi järjekindel ebaõnnestumine. Tema pole skoorinud 12. järjestikuses playoff-kohtumises. Samas peaksid olema sellised mängud, kus väravavaht roppumoodi tööd teeb, just kohaks, kus ründestaaride produktiivne tegevus meeskonna surve alt päästab. Henrik Lundqvist seisis silmitsi tervelt 34. pealeviskega. "Minu väravavaht tegi supermängu, ega olnud väsinud," märkis Rangersi peatreener Alain Vigneault. "Kui tema polnud väsinud, siis ei saanud see ka teiste puhul probleemiks olla." Rangersi tihe kalender jätkub juba täna, mil Penguins võetakse vastu kodujääl.

Vigneault jäi kiruma ka seda, et tema meeskond ei suutnud arvulise ülekaalu võimalusi ära kasutada. Esimese kümne minuti jooksul käisid tervelt kolm Penguinsi meest karistuspingil istumas. Rangers lõpetas aga neljast nulliga ja pole nüüd skoorinud 29. järjestikuse ülekaalu võimaluse puhul. Vigneault lubas kogu öö pühandada sellele, et asi töötama saada.


Seeria kolmas mäng algab tuleval ööl meie aja järgi kell 2:30.

Kommentaarid